ANKETA Kaneko je odigrao utakmicu kakva dugo nije viđena. Je li bio najbolji?

Foto: NK Osijek/NK Dinamo

PRVI DIO sezone u SuperSport HNL-u je završen utakmicama 19. kola. Najviše interesa izazvao je derbi na stadionu u Maksimiru, na kojem su Dinamo i Hajduk odigrali 0:0, što je bila i jedina utakmica na kojoj publika nije vidjela golove. Na ostalima su postignuta minimalno tri pa je tako tim rezultatom Rijeka svladala Rudeš, a Lokomotiva Istru 1961.

Varaždin je slavio na gostovanju kod Gorice 3:1, dok je Osijek kao domaćin svladao Slaven Belupo 4:1. U ovotjednoj anketi za igrača kola samo je jedan igrač koji je sudjelovao u derbiju.

Index, podsjetimo, nakon svakog kola predstavlja petoricu igrača koji su se istaknuli svojim igrama, a vama prepušta izbor najboljeg. Najbolji igrač prema ocjenama iz ankete dobit će 10 bodova, drugi sedam, treći pet, četvrti tri i peti jedan bod. Na kraju sezone ćemo zbrojem glasova doznati tko je bio najbolji u njoj.

U prošlom kolu za najboljeg je igrača odabran Benedik Mioč iz Slaven Belupa, dok je na drugom mjestu završio njegov suigrač Tomislav Štrkalj. Lokomotivin Silvio Goričan bio je treći, ispred Ivana Banića iz Gorice i Osijekovog Kristijana Lovrića. Lovrić je jedini igrač koji je ponovno u našoj anketi.

Ramon Mierez (Osijek)

Odlična utakmica Osijekovog Argentinca. Ono najbitnije, zabio je gol i upisao dvije asistencije, a od stvari koje se ne ističu u najistaknutijim statističkim podacima, nakon susreta se mogao pohvaliti s 20/26 točno predanih lopti, četiri ključna dodavanja, po tri kreirane velike prilike i otklonjene opasnosti, dvije oduzete lopte, jednim presijecanjem...

Kristijan Lovrić (Osijek)

Golovima iz 17. i 32. minute usmjerio je Osijek prema pobjedi i da nije bilo Ramona Miereza, sigurno bi bio najveći junak Osijekove uvjerljive pobjede. Odigrao je 76. minuta, a osim za golove, iskoristio ih i za jedno ključno dodavanje i četiri od osam osvojenih duela. Imao je pet udaraca prema golu.

Takuro Kaneko (Dinamo)

Statističari su izračunali da su u posljednje četiri godine na terenima HNL-a viđena 953 individualna nastupa u kojima je neki igrač sudjelovao u minimalno 15 duela na utakmici. Ono što nije bilo viđeno do derbija jest to da je pojedinac iz njih izašao s 87 posto uspješnosti. U utakmici s Hajdukom imao je 14/16 osvojenih duela, od kojih jedini u zraku i 13/15 u kojima se našao na tlu.

Kaneko je pokazao da je igrač koji radi razliku i najbolje krilo lige. Imao je tri oduzete lopte, kreirane dvije ključne prilike i prekršajem je zaustavljen pet puta.

Marko Pjaca (Rijeka)

Odličnih 75 minuta okrunjenih i golom. Pjaca je uspješno kompletirao sva tri driblinga koja je pokušao, kreirao je tri velike prilike za suigrače i imao šest ključnih dodavanja te postao jedini HNL igrač koji je imao takav nastup u posljednje četiri sezone. Imao je tri od četiri dobivena driblinga u koja je ušao.

Domagoj Drožđek (Varaždin)

Ključan igrač Varaždinove prve pobjede nakon sedam utakmica u nizu i, prema Sofascoreu, uz Miereza, koji je ocijenjen s 9.3, drugi najbolji igrač kola s ocjenom 9.1. Zaslužio ju je golom i asistencijom, ali i napunjenim ostalim statističkim kategorijama. Vrlo dobar u predaji dugih lopti (2/3), miran u obrambenim reakcijama (tri oduzete lopte, jedno presijecanje) i još primjetljiviji prema naprijed. Uz pogodak i dodavanje za gol imao je pet ključnih dodavanja i dvije kreirane velike prilike.

Pročitajte više