ANKETA Koga bi Dalić trebao zvati na Euro umjesto Vlašića?

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

NIKOLA VLAŠIĆ (26), standardni ofenzivni veznjak Torina te reprezentativac Hrvatske, zbog ozljede je morao napustiti igru već u 28. minuti utakmice 35. kola Serie A, u kojoj je njegova momčad prošli petak odigrala 0:0 protiv senzacije Bologne. Vlašić je prilikom trka u kazneni prostor suparnika zastao, uhvatio se za desnu preponu te legao na travnjak. 

Prema najnovijim informacijama, izgledno je da će zbog ozljede propustiti nastup na Europskom prvenstvu. Iz Torina su u priopćenju za medije naveli da su obavljena klinička ispitivanja i snimanja te da je Vlašiću utvrđena ozljeda tetive aduktora. Čini se da je ta ozljeda ozbiljnije prirode.

Tko umjesto Vlašića?

Vlašić bi bio siguran putnik na Europsko prvenstvo, pa se na popisu Zlatka Dalića otvara jedno mjesto. Prije nekoliko dana potvrđeno je da izbornici na Euro mogu voditi 26 igrača. Trojica će biti vratari, a osam ili devet otpada na obrambene igrače, što znači da za veznjake i napadače ima 14 ili 15 mjesta.

Prema posljednjim popisima, može se zaključiti da Dalić ima 13 sigurnih veznjaka i napadača za Euro. To su: Luka Modrić, Marcelo Brozović, Mateo Kovačić, Lovro Majer, Mario Pašalić, Luka Ivanušec, Martin Baturina, Marko Pjaca, Marco Pašalić, Ivan Perišić, Bruno Petković, Andrej Kramarić i Ante Budimir. 

Jasno je da se ozljedom Vlašića otvaraju još jedno ili dva mjesta na popisu, a potencijalnih kandidata je mnogo. U našoj anketi možete odabrati tko bi se od svih tih kandidata trebao naći na popisu putnika za Njemačku.

Pročitajte više