ANKETA Hajdukov heroj, nevjerojatni Zelenika ili netko treći? Tko je bio igrač kola?

HAJDUK je momčad koja je najviše profitirala u 15. kolu SuperSport HNL-a. U jednom od najboljih izdanja ove sezone Hajduk je s 3:1 svladao Lokomotivu, unatoč impresivnom izdanju njenog vratara Olivera Zelenike, a potom dočekao remi 2:2 Rijeke i Dinama, kojim je učvrstio svoju prednost na vrhu ljestvice hrvatskog prvenstva.

Index, podsjetimo, nakon svakog kola predstavlja petoricu igrača koji su se istaknuli svojim igrama, a vama prepušta izbor najboljeg. Najbolji igrač prema ocjenama iz ankete dobit će 10 bodova, drugi sedam, treći pet, četvrti tri i peti jedan bod. Na kraju sezone ćemo zbrojem glasova doznati tko je bio najbolji u njoj. Vodeći na toj ljestvici i dalje je Bruno Petković, unatoč tome što je propustio već pet utakmica u ovoj sezoni.

Hajdukov Niko Sigur dobio je najveći broj vaših glasova u izboru za igrača kola, ispred Dinamovog Takura Kaneka i Jurice Pršira iz Gorice. U konkurenciji su bili i Dino Štiglec i Toni Fruk. Niti jedan od njih nije u ovom izboru.

Ante Erceg (Istra)

Zaista odlična predstava Istrinog napadača u derbiju začelja. Već u prvom poluvremenu bio je precizan iz igre, a onda i s bijele točke u pobjedi 4:0 svoje momčadi. U drugom poluvremenu dodao je asistenciju. Četiri udarca unutar okvira, dva izvan, pogođen okvir gola i jedan blokirani šut dovoljno će reći o tome koliko je prijetio suparniku, a oba uspješna driblinga i tri od četiri dobivena duela na tlu o tome koliko je bio siguran s loptom u nogama.

Silvio Goričan (Lokomotiva)

Lokomotiva je u Osijeku odigrala 1:1, a velike zasluge za to treba pripisati njemu. Bio je najbolji igrač Lokomotive, asistent za njen jedini gol i sveprisutan kroz svih 90 minuta. Imao je tri ključna dodavanja, kreirao jednu veliku priliku za svoj tim, dobio šest od 10 duela na travi, blokirao jedan pokušaj gostiju, oduzeo dvije lopte, a stigao i triput prijetiti golu Osijeka. Suparnici su cijelo vrijeme tražili kako ga zaustaviti, a dvaput su to morali napraviti prekršajima.

Filip Krovinović (Hajduk)

Odigrao je vjerojatno najbolju utakmicu ove sezone i bio je Hajdukov junak u pobjedi 3:1 protiv Varaždina. U 90 odigranih minuta uputio je pet udaraca prema golu i da nije bilo fantastičnog Zelenike, zabio bi i više od jednog gola. Uz to što je bio siguran u duelima (3/4) i precizan u predaji dugih lopti (3/4), a imao je i tri ključna dodavanja u jednoj od najboljih Hajdukovih utakmica sezone.

Oliver Zelenika (Varaždin)

Primio je tri gola, a bio je igrač utakmice što jasno ukazuje na to što je radio da Varaždin ne pretrpi uvjerljiviji poraz. Skupio je čak devet obrana, a svih devet nakon udaraca koje su igrači Hajduka uputili iz njegovog kaznenog prostora. Imao je i jednu otklonjenu opasnost, a devet od 20 njegovih dugih lopti stiglo je do igrača Varaždina.

Lindon Selahi (Rijeka)

Niti jedan igrač derbija u kojem su Rijeka i Dinamo odigrali 2:2 nije zaslužio tako visoku ocjenu kao on. Njegov gol vratio je Rijeku u igru, a njegova igra u oba smjera zadavala je probleme Dinamovim igračima. Uputio je ukupno dva udarca, imao dva ključna dodavanja, ukupno sedam dobivenih duela, tri oduzete lopte, jedno presijecanje...

Pročitajte više