ANKETA Mierez i Petković nastavljaju utrku za najboljeg igrača sezone

Foto: Dinamo/Osijek/Rijeka

INDEXOV izbor za igrača kola nastavlja se izborom za najboljeg pojedinca 30. kola SuperSport HNL-a. Bio je ovo savršen vikend za goste koji su pobijedili u svih pet odigranih utakmica. Kolo su u petak otvorili Rudeš i Slaven, a domaćini su porazom matematički ispali iz SHNL-a, dok je Slaven prekinuo grozan niz od šest poraza zaredom. Subotnji program otvorili su Varaždin i Lokomotiva, a gosti su došli do važnih bodova u borbi za europske pozicije.

Nešto kasnije Dinamo je rutinski svladao Goricu u gostima te tako upisao petu pobjedu zaredom u svim natjecanjima i nastavio lov za Rijekom na vrhu tablice. U nedjelju je Hajduk na Poljudu protiv Osijeka nastavio grozan niz od pet poraza zaredom u svim natjecanjima, što im se nije dogodilo od 1980. godine, a Rijeka je na gostovanju protiv Istre došla do nove pobjede. Lider prvenstva osvojio je 33 od 36 mogućih bodova u nastavku sezone.

Index, podsjećamo, nakon svakog kola predstavlja petoricu igrača koji su se istaknuli svojim igrama, a vama prepušta izbor najboljeg glasovima iz kola u kolo. Najbolji igrač prema ocjenama iz ankete dobit će 10 bodova, drugi sedam, treći pet, četvrti tri i peti jedan bod. Na kraju sezone zbrojem glasova doznat ćemo tko je bio najbolji u njoj.

Robert Murić (Slaven)

Iako je na utakmici protiv Rudeša vratar Ivan Sušak briljirao i bio blizu da se nađe u našem izboru, ipak se dva pogotka moraju valorizirati. Desni krilni igrač trebao je biti veliko pojačanje za Slaven u zimskom prijelaznom roku, ali njegova momčad nije imala pobjedu od njegovog dolaska i čak šest poraza u nizu. Čini se da je Murić uhvatio formu i protiv Rudeša je zabio dva gola te time prelomio utakmicu. Na utakmici je uputio dva udarca tako da mu je realizacija bila savršena, a vrlo je uspješan bio u slanju dugih lopti sa šest uspješnih od osam pokušaja.

Karlo Bartolec (Lokomotiva)

Lokomotiva nastavlja lov na europske pozicije, a njihov desni bek bio je istaknuti pojedinac u pobjedi protiv Varaždina. Iako nije upisao gol ili asistenciju, Bartolec je bio izvor gotovo svake opasnosti koju je Lokomotiva kreirala u prvom poluvremenu utakmice. Izvrsno se nadopunjavao s Ivanom Canjugom na desnom krilu i Varaždin nije imao rješenja za to. Na utakmici je uputio jedan udarac u okvir, osvojio tri od pet duela u kojima se našao te upisao dva ključna dodavanja. U obrambenoj fazi blokirao je dva udarca protivnika, a posebno se ističe čišćenje lopte s gol-linije nakon udarca iz kuta Varaždina.

Martin Baturina (Dinamo)

Ozljeda koju je mladi ofenzivni veznjak sanirao za vrijeme reprezentativne pauze ne pokazuje se kao ikakav problem. U posljednjih pet ligaških utakmica Baturina je zabio dva gola i dodao četiri asistencije te igra u sjajnoj formi. Protiv Gorice je sjajnim dodavanjem asistirao Sandru Kulenoviću za prvi gol, koji je usmjerio utakmicu. Osim toga, bio je glavni okidač za skoro sve Dinamove akcije te se pojavljivao na svim dijelovima terena. Na utakmici je upisao još dva udarca u okvir, tri ključna dodavanja, kreirao je jednu veliku priliku, osvojio šest od 10 duela te izborio čak četiri prekršaja.

Ramon Mierez (Osijek)

Argentinski napadač nastavlja s odličnom formom koju drži skoro cijelu sezonu. Najbolji strijelac lige s 13 pogodaka glavno je Osijekovo oružje u borbi za europske pozicije, a u devet utakmica nastavka prvenstva zabio je šest golova i dodao tri asistencije. Od tri poraza Osijeka ove godine, on nije igrao na dvije utakmice. Protiv Hajduka je golom prelomio utakmicu za svoju momčad, uputio još dva udarca i upisao čak tri ključna dodavanja, od čega jedno za čistu šansu Domagoja Bukvića, koja je mogla odvesti utakmicu u mirne vode za Osijek.

Toni Fruk (Rijeka)

Mladi veznjak igra sjajnu sezonu i izaziva sve više interesa iz najboljih europskih liga. Podatak o 14 asistencija ove sezone zvuči nevjerojatno, a u posljednjih pet utakmica upisao je četiri asistencije i sada gol protiv Istre za potvrdu vrhunske forme. U brzoj igri, koju preferira Željko Sopić, Fruk se pokazao kao ključna spona do ulaska u zadnju trećinu i vjerojatno najvažniji igrač u momčadi. Protiv Istre je još upisao jedno ključno dodavanje, a u obrambenoj fazi je oduzeo tri lopte suparnicima.

 

Pročitajte više