ANKETA Odaberite najboljih 11 ove sezone HNL-a

Foto: Pixsell

JOŠ JEDNA sezona Supersport HNL-a stigla je svome kraju. Svode se računi i podvlači crta na 36 kola koja su sada iza nas, a mi vas pitamo da u velikoj Indexovoj anketi odaberete momčad sezone. 

Pravila ankete su sljedeće: birate po jednog golmana, četiri braniča, tri veznjaka i tri napadača, a oni s najviše glasova pronaći će na kraju svoje mjesto u Indexovoj momčadi sezone. Za svaku poziciju konkurira deset igrača koji su tijekom sezone, a na uzorku od najmanje deset odigranih utakmica, zaradili najveće ocjene prema Sofascoreu u svakoj liniji.

Kod golmana je situacija vrlo jasna, ima ih 10, ali ipak nije po jedan iz svake ekipe. Gorica ima dva jer je Božidar Radošević u prvoj polovici sezone, braneći za Varaždin, zaradio dovoljno dobre ocjene da upadne u izbor i iz njega izbaci golmane Osijeka iza kojih je grozna sezona.

Što se obrane tiče, svjedočimo dominaciji Dinama. Pola igrača koji su svojim igrama zaradili nominaciju su iz Dinama, a predstavnike imaju još Osijek, Hajduk i Gorica.

U veznoj liniji konkuriraju tri igrača Dinama, dva igrača Hajduka te po jedan Osijeka, Istre, Gorice, Rijeke i Varaždina.

U napadu se vodi najžešća bitka. Dinamo ima dva igrača, Hajduk dva, Osijek dva te po jednog imaju Rijeka, Istra, Varaždin i Lokomotiva.

Pročitajte više