ANKETA Petković je dobio najveću ocjenu. Je li bio najbolji u prošlom kolu?

Foto: NK Osijek/NK Dinamo/NK Gorica

SEDMO kolo SuperSport HNL-a donijelo je Hajduku prvi ligaški poraz u sezoni (0:1 protiv Istre), dok je Dinamo u derbiju kola, u utakmici nakon koje se više pričalo o suđenju nego o igri, pobijedio na gostovanju kod Osijeka nakon što je 0:2 preokrenuo u 3:2.

Nakon tri kola koja su bila nepotpuna, ovo je bilo drugo uzastopno i četvrto ukupno u kojem su odigrane sve planirane utakmice, a to znači i novi izbor za Indexovog igrača kola.

Index će, podsjetimo, nakon svakog kola predstaviti petoricu igrača koji su se istaknuli svojim igrama, a vama prepustiti izbor najboljeg glasovima iz kola u kolo. Najbolji igrač prema ocjenama iz ankete dobit će 10 bodova, drugi sedam, treći pet, četvrti tri i peti jedan bod. Na kraju sezone zbrojem glasova saznat ćemo tko je i bio najbolji u njoj.

U prvom kolu ste svojim glasovima izabrali Niku Jankovića, u drugom Miju Caktaša, dok je u šestom najboljim proglašen Bruno Petković. Kada se odigraju odgođene utakmice i kompletiraju 3. 4. i 5. kolo, ponudit ćemo vam i taj izbor.

Bruno Petković (Dinamo)

Proglasili ste ga najboljim za prošlo kolo, a u ovom je istaknuo jaku kandidaturu za novi izbor. Niti jedan igrač nije za svoju igru nagrađen s većom ocjenom Sofascorea od njega, koji je dobio 8.7. Zaslužio ju je uglavnom s dva precizno izvedena jedanaesterca (87. i 90+9. minuta), a imao je i tri ključna dodavanja i dvije kreirane velike prilike.

Ramon Mierez (Osijek)

Ono što je Petković bio za Dinamo, Mierez je bio za Osijek. Već u sedmoj minuti doveo je Osijek u vodstvo, a u 47. asistirao za povećanje prednosti. Bio je aktivan svih 90 minuta pa je uputio ukupno šest udaraca prema Dinamovom golu, od kojih su dva išla unutar okvira. Jedno ključno dodavanje i izlazak s loptom u nogama u jednim driblingu u koji se upustio povećavaju njegovu ocjenu.

Ivan Banić (Gorica)

Gorica je golovima Valentina Majstorovića i Marka Solde uspjela pobijediti Rudeš, produbiti njegovu krizu i direktno utjecati na smjenu Roberta Prosinečkog. Jednako velike zasluge za to imao je i golman Gorice Ivan Banić. Rudeš je u toj utakmici imao veći posjed lopte (64-36 posto), više udaraca prema golu (17-12) i jednak broj udaraca u okvir kao i njegov suparnik (7). Banić ih je sve zaustavio i zaslužio titulu igrača utakmice. Od tih sedam udaraca koji su ušli prema njegovoj mreži, njih pet bilo je upućeno unutar šesnaesterca.

Valentino Majstorović (Gorica)

Njegovim golom Gorica je povela protiv Rudeša, a njegove su zasluge bile primjetne i kod drugog gola koji je postignut iz kornera koji je izborio. U odigranih 66 minuta uspio je izgledati dominantno u duelima (5/7 dobivenih na tlu, 1/2 u zraku, driblinzi 2/2), a imao je i jedno presječeno dodavanje suparnika i jedno ključno dodavanje.

Niko Janković (Rijeka)

Njegov gol je načeo Varaždin, a njegova dva udarca u drugom poluvremenu zaustavila je stativa. Upravo on bio je igrač kojeg ste izglasali za najboljeg u prvom kolu, a konstante prijetnje po gol Varaždina u remiju 2:2 promovirale su ga u šansu da ponovno osvojio puno bodova u ovom izboru. Statistika je bilježila da je uz gol i dvije stative imao još četiri udarca, da je iz tri driblinga dvaput izašao kao pobjednik i da je imao pet od devet uspješnih duela u zraku. Suparnici su ga dvaput zaustavljali prekršajima.

Pročitajte više