ANKETA Petković nakon ovog kola više nije najbolji igrač SHNL-a. Evo tko je na vrhu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL, Davor Javorovic/PIXSELL, NK Hajduk

DERBI na stadionu u Maksimiru između Dinama i Rijeke bio je najistaknutija utakmica 24. kola SuperSport HNL-a, a Josip Mišić igrač koji se istaknuo u njoj. Hoće li mu to biti dovoljno da ponese titulu Indexovog igrača kola, odlučit ćete vi svojim glasovima.

Index, podsjećamo, nakon svakog kola predstavlja petoricu igrača koji su se istaknuli svojim igrama, a vama prepušta izbor najboljeg glasovima iz kola u kolo. Najbolji igrač prema ocjenama iz ankete dobit će 10 bodova, drugi sedam, treći pet, četvrti tri i peti jedan bod. Na kraju sezone zbrojem glasova doznat ćemo tko je bio najbolji u njoj.

U konkurenciji za najboljeg pojedinca iz utakmica u prošlom kolu nalazi se i Ramon Mierez, čiji je gol iz četvrte minute sudačke nadoknade Osijeku donio bod protiv Lokomotive. Jasno je da će, osvoji li makar i bod u ovoj anketi, upravo on u sljedećoj biti igrač koji vodi u ukupnom poretku. Trenutačno je na vrhu izjednačen s Brunom Petkovićem.

Ramon Mierez (Osijek)

Argentinac je sada povećao svoju prednost na ljestvici najboljih strijelaca svojim 11. golom sezone. Iz kaznenog udarca duboko u sudačkoj nadoknadi protiv Lokomotive donio je vrijedan bod Osijeku, koji je tako zadržao razmak od konkurencije na četvrtoj poziciji. Osim toga, pokazao je ponovo zašto je toliko važan igrač za momčad Zorana Zekića. Na utakmici je uputio osam udaraca na gol (50% svih Osijeka), imao jedno ključno dodavanje te je ušao u čak 24 duela, od kojih je osvojio njih 13. Bio je aktivan i u obrambenoj fazi pa je skupio dvije očišćene opasnosti pred svojim golom, blokirao jedan udarac te oduzeo dvije lopte protivnicima.

Niko Sigur (Hajduk)

Hajduk je kiksao u Varaždinu, ali mladi hrvatski reprezentativac odigrao je jako dobru utakmicu koju je začinio sjajnim pogotkom iz daljine i tako na kraju donio bod svojoj momčadi. Na koju god poziciju ga treneri stave, on pokazuje mirnoću, stabilnost i prije svega kvalitetu. Protiv Varaždina je igrao jedno poluvrijeme na desnom beku, a potom drugi dio na poziciji šestice. Osim gola, svojoj momčadi je doprinio u obrambenoj fazi s jednom presječenom i dvije oduzete lopte te je osvojio sedam od 11 duela u kojima se našao. Na lopti je bio odličan pa je ubilježio 90% uspješnih dodavanja (45/50), imao je dva od dva uspješna driblinga, a od 69 dodira s loptom na utakmici, izgubio je posjed samo devet puta.

Ante Erceg (Istra)

Istra se jako mučila protiv Rudeša jer su ih gosti šokirali ranim vodstvom, a kasnije su domaćini još ostali s igračem manje cijelo poluvrijeme. Rijetkost je da za igrača kola nominiramo nekoga tko je ušao s klupe, ali napadač Istre je u 20 minuta na terenu napravio prevagu za svoju momčad. Bilo je dovoljno da jednom primi loptu u trku, prođe pored stopera Rudeša kao da ne postoje na terenu i sjajno pogodi od grede u mrežu gostiju za važnu pobjedu Istre u nimalo laganoj situaciji. Naravno da je na kraju utakmice morao dobiti i žuti karton zbog sukoba, ali to ne umanjuje njegovu važnost i doprinos za momčad Paola Tramezzanija.

Josip Mišić (Dinamo) 

Veznjak Dinama se dugo ove sezone traži, kao i cijela momčad, te je trpio kritike zbog svojih nastupa, koji nisu bili na očekivanoj razini. Međutim, sada se jako podignuo u formi te je protiv Betisa i Rijeke odigrao svoje tipične "doktorske" utakmice gdje kontrolira ritam igre i glavno je oružje u izlasku iz svoje polovice. U obrambenoj fazi je očistio dvije opasnosti ispred svog gola i oduzeo četiri lopte protivnicima. Osvojio je osam od 11 duela u kojima se našao, samo devet puta izgubio posjed lopte, a njegova snaga u promjeni strane igre se očituje kroz uspješnih sedam od 11 dugih lopti, a upisao je i jedno ključno dodavanje.

Tim Matavž (Gorica)

Napokon je prekinut niz od čak osam utakmica Gorice bez pobjede, a najveće zasluge za to idu slovenskom napadaču koji je zabio jedini gol na utakmici protiv Slavena. Slovenac nije tip napadača koji puno sudjeluje u igri, ali mu ne treba puno prostora ni dodira s loptom da bi bio opasan za protivnika. Gorica je ove sezone zabila samo 23 gola, a on je od toga zabio njih četiri te asistirao za još tri. Osvojio je protiv Slavena 50% zračnih duela u borbi sa stoperima i izborio uz to dva prekršaja te je sa samo 19 dodira s loptom postao igrač utakmice.

Pročitajte više