ANKETA Tko je najveća desetka Dinama u povijesti?

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

DINAMO je danas na društvenim mrežama objavio montažu na kojoj Martin Baturina stoji ispred zida s dresovima najvećih Dinamovih desetki u povijesti. Mladi Baturina drži se za glavu dok gleda dresove Lamze, Mlinarića, Bobana, Mujčina, Modrića i Majera. Baturina je od ove sezone Dinamova desetka te su od njega očekivanja velika kao i što su bila od Sammira koji se nije našao na imaginarnom zidu Dinamovih desetki. 

"A gdje sam ja? Sve je to velika laž! Lažovi", napisao je Sammir u komentaru ispod objave za što je dobio gotovo 2000 lajkova, a istu stvar objavio je i u storyju na Instagramu. Sammiru je jako zasmetalo što ga Dinamo nije uvrstio među najbolje desetke.

Nikad nije ostvario potencijal

On je u Dinamo stigao u studenom 2006. godine na posudbu iz Atletico Paranaensea da bi ga Dinamo otkupio godinu dana kasnije za 1.4 milijuna eura. Za Dinamo je odigrao 263 utakmice te upisao 60 golova i 59 asistencija. Kad je imao svoj dan, Sammir je bio igrač kojeg je bilo nemoguće zaustaviti, ali imao je previše oscilacija u igri i nikad do kraja nije ostvario golemi potencijal.

Dinamo je za njega svojedobno odbio ponudu od 15 milijuna eura da bi Sammir na kraju u siječnju 2014. otišao u Getafe za 2.5 milijuna eura. Španjolci su ga godinu dana kasnije prodali kineskom Jiangsu Saintyju za pet milijuna, a Sammir se u siječnju 2017. vratio u Dinamo. Karijeru je završio 2021. u Lokomotivi, a upisao je i sedam nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

Pročitajte više