ANKETA Tko je bio najbolji igrač kola? Kandidata je mnogo, ali jedan odskače

Foto: NK Dinamo, NK Osijek, NK Rudeš, montaža Index

NIKO JANKOVIĆ po vašim je glasovima izborio status najboljeg igrača u prvom kolu SuperSport HNL-a. Veznjak Rijeke istaknuo se u utakmici protiv Rudeša s dva gola, asistencijom i kreacijom igre i prema mišljenju čitatelja Indexa bio najbolji pojedinac na terenima otvarajućeg kola hrvatskog prvenstva. Pred vama je novi izbor, odaberite tko je bio najbolji u 2. kolu.

Index će, podsjetimo, nakon svakog kola predstaviti petoricu igrača koji su se istaknuli svojim igrama, a vama prepustiti izbor najboljeg. Birat ćete glasovima iz kola u kolo. Najbolji igrač prema ocjenama iz ankete dobit će 10 bodova, drugi sedam, treći pet, četvrti tri i peti jedan bod. Na kraju sezone zbrojem glasova saznat ćemo tko je i bio najbolji u njoj.

Mijo Caktaš (Osijek)

Odigrao je fantastičnih 20-ak minuta utakmice protiv Rudeša u Kranjčevićevoj i za svoju izvedbu dobio savršenu ocjenu 10 od SofaScorea. Caktaš je bio džoker s klupe Stjepana Tomasa, u igru je ušao u 71. minuti i hat-trickom odveo Osijek od 1:3 do pobjede 4:3.

Pogađao je u 76., 83. i 88. minuti, odnosno pogodio je triput mrežu iz ukupno četiri šuta koja je uputio prema golu. Također, imao je četiri od pet dobivenih duela, tri uspješna driblinga od četiri ukupno i 93 posto preciznosti u predaji lopte. Sofascore je njegov učinak vrednovala sa savršenih 10.

Luka Ivanušec (Dinamo)

Luka Ivanušec posljednjih se dana povezuje s odlaskom u Feyenoord, o njemu pišu nizozemski mediji i priča trener tog sastava Arne Slot. Dok se to ne dogodi, i ako se uopće dogodi, Ivanušec je u Dinamu i sjajnoj formi.

Nakon tri gola Astani u kvalifikacijama za Ligu prvaka postigao je i svoj četvrti u ovoj sezoni nakon što je s ruba kaznenog prostora loptu koju mu je dodao Mahir Emreli poslao u gornji desni kut Lovre Majkića za vodstvo Dinama protiv Istre. U pobjedi 3:0 upisao je i asistenciju.

Luka Pasariček (Rudeš)

Najbolji igrač Rudeša u ogledu s Osijekom. Da je zagrebačka momčad pobijedila, on bi bio proglašen igračem utakmice. Postigao je dva gola, a bio savršen u duelima s favoriziranim suparnikom. Izašao je kao pobjednik iz svih duela, tri na travi i jednom u zraku. Jedini dribling na koji se odvažio u utakmici bio je uspješan, a imao je i jedno ključno dodavanje.

Rokas Pukštas (Hajduk)

Mladi, 18-godišnji veznjak Hajduka pretvara se u igrača odluke za sastav koji više nije ovisan isključivo o raspoloženju Marka Livaje. Nakon što je zabio u 93. minuti Dinamu i odveo Hajduk do pobjede 2:1, ključan je bio i u Jadranskom derbiju koji je riješio svojim golom iz 50. minute. Hajduk je svladao Rijeku, a on uz gol imao jedno ključno dodavanje, 24/27 precizno predanih lopti, 6/9 dobivenih duela na tlu i 1/1 u zraku.

Nediljko Labrović (Rijeka)

Imao je vratar Rijeke pet sjajnih obrana, njih čak četiri na udarce iz 16 metara. Osim toga, 6 od 12 svojih dugih lopti je točno dostavio do suigrača, što je sjajna brojka kad se uzme u obzir da je većinu njih odigravao pod pritiskom, nakon što bi mu stoperi pod naletima ofenzivne linije Hajduka vratili loptu.

Ima tri "očišćene" lopte, dakle one lopte u kojima je reagirao izlaskom s vrata i prije protivničkog napadača stigao reagirati te izbaciti loptu na sigurno, daleko od svog gola. Da nije bilo njega, Hajduk bi uvjerljivije slavio u prvom Jadranskom derbiju ove sezone.

Pročitajte više