ANKETA Brekalo, Baturina, Goda... Tko je najbolji igrač 31. kola?

Foto: Nel Pavletic, Josip Regovic, Ivana Ivanovic/PIXSELL

DO KRAJA prvenstva ostalo nam je još svega pet kola, a mi vam donosimo izbor za najboljeg pojedinca 31. kola SuperSport HNL-a. Kolo je otvoreno u subotu prvom pobjedom Istre u Osijeku nakon deset godina, a zaključeno je u ponedjeljak slavljem Varaždina protiv Rudeša.

U Koprivnici je Hajduk pobjedom protiv Slaven Belupa prekinuo crni niz od čak pet uzastopnih poraza, a bila je to i prva pobjeda za vršitelja trenerske dužnosti Juru Ivankovića. Konačno, Rijeka i Dinamo upisali su pobjede protiv Gorice i Lokomotive i tako nastavili utrku za prvaka.

Index, podsjećamo, nakon svakog kola predstavlja petoricu igrača koji su se istaknuli svojim igrama, a vama prepušta izbor najboljeg glasovima iz kola u kolo. Najbolji igrač prema ocjenama iz ankete dobit će 10 bodova, drugi sedam, treći pet, četvrti tri i peti jedan bod. Na kraju sezone zbrojem glasova doznat ćemo tko je bio najbolji u njoj.

Matej Vuk (Istra)

Dvadesettrogodišnji krilni napadač Istre bio je najbolji pojedinac ekipe Paola Tramezzanija u pobjedi na Opus Areni. Nakon početnog vodstva Osijeka Vuk je udarcem iz slobodnjaka s 18 metara donio izjednačenje. Uz to je osvojio i pet od sedam zračnih duela.

Josip Brekalo (Hajduk)

Krilni napadač Fiorentine na posudbi u Hajduku u zadnjih nekoliko kola potvrđuje svoju klasu. Nakon što je asistirao Aleksandru Trajkovskom u porazu protiv Osijeka na Poljudu, namjestio je gol istom suigraču i u pobjedi protiv Slavena. Uspješno je izveo oba pokušaja driblinga, osvojio svaki od sedam duela na tlu i upisao pet ključnih dodavanja.

Martin Baturina (Dinamo)

Dvadesetjednogodišnji Baturina bio je najbolji igrač Dinama u slavlju protiv Lokomotive. Mlada desetka je kontrolirala igru u sredini terena. Iako nije upisao gol ili asistenciju, Baturina je bio dominantan u duelima, što mu se ranije isticalo kao slabost, i uspješno je kompletirao sva tri pokušaja driblinga.

Bruno Goda (Rijeka)

Rijekin golgeterski raspoloženi lijevi bek protiv Gorice je došao do šestog gola u sezoni, što mu je najbolji učinak dosadašnje seniorske karijere. Goda je zabio za konačnih 3:0 i potvrdu ostanka Rijeke na vrhu tablice, a pouzdan je bio i u kategoriji centaršuteva i duela.

Igor Postonjski (Varaždin) 

Kapetan Varaždina Postonjski kod Rudeša se još jednom istaknuo sjajnim dalekometnim pogotkom ove sezone. Sjajnim udarcem preko živog zida s 25 metara pogodio je sam gornji kut vrata i tako načeo domaćine koji su matematički već ispali iz lige. Aktivan je bio i kao kreator s pet ključnih dodavanja.

Pročitajte više