ANKETA Tko treba naslijediti Lovrena u prvih 11 Hrvatske?

Foto: EPA-EFE

DEJAN LOVREN oprostio se od igranja za hrvatsku reprezentaciju. Na Instagramu je objavio dugačko pismo u kojemu se zahvalio svim igračima i navijačima za sve što je proživio s Hrvatskom, a 33-godišnjak u reprezentativnu mirovinu odlazi sa 78 nastupa, pet golova i dvije medalje sa svjetskih prvenstava.

Zlatko Dalić je tako uoči početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo ostao bez vrlo važnog igrača, ali izbornik je vjerojatno puno ranije znao da na Lovrena više neće moći računati. Lovren je igrao jako dobro na Svjetskom prvenstvu i Dalić će sad morati sastaviti obranu bez njega, odnosno naći idealnog partnera Jošku Gvardiolu na stoperskoj poziciji.

Erlić i Šutalo glavni kandidati

Dalić je u Katar, osim Lovrena i Gvardiola, od stopera vodio Domagoja Vidu, Martina Erlića i Josipa Šutala i jedan od njih će uskočiti na Lovrenovo mjesto. Šutalo i Erlić bili su otkriće u utakmicama Lige nacija, ali Erlić u Kataru nije odigrao ni minute, dok je Šutalo igrao za treće mjesto protiv Katara. 

Domagoj Vida opet je postao standardni igrač AEK-ove prve postave, ali i njemu su 33 godine i nije nemoguće da se i on uskoro oprosti od reprezentacije, osobito nakon što je to učinio Lovren, njegov veliki prijatelj.

 

Pročitajte više