dinamo

ANKETA Trener Rijeke, Čačić ili "zaraženi partizanovac"? Tko treba voditi Dinamo?

Foto: Pixsell, Profimedia

DINAMO će ovog tjedna riješiti pitanje trenera i sportskog direktora. U Maksimiru žele do početka priprema, odnosno do sredine lipnja, imati sređenu situaciju kad je struka u pitanju, a Dinamo bi još od ere Zorana Mamića trebao konačno dobiti sportskog direktora.

Dosad su to bili Damir Krznar i Željko Kopić, što se nije pokazalo uspješnim, a sad bi sportski direktor trebao postati Ivan Mance, koji je stvorio šampionsku Rijeku 2017. godine. Mance je jako zanimljiv Dinamu i lako je moguće da do kraja tjedna dođe na Maksimir.

Jakirović ispao iz kombinacija

Puno veća konkurencija je za mjesto glavnog trenera. Četiri su kandidata od kojih trojica ipak trenutačno najbolje kotiraju. To su aktualni trener Ante Čačić, Rijekin trener Goran Tomić te Slovenac Darko Milanič, bivši igrač Partizana koji je nekoliko puta izjavio da je "zaraženi partizanovac". 

Među kandidatima je bio i Sergej Jakirović, ali on trenutačno nije u kombinacijama i bilo bi stvarno veliko iznenađenje da na kraju završi na Dinamovoj klupi. Ljudi koji odlučuju u Dinamu podijeljeni su oko Milaniča te Čačića i Tomića.

Jedna struja više želi Slovenca, a druga favorizira Čačića ili Tomića. Darko Milanič najveće rezultate ostvario je s Mariborom, s kojim je dvaput igrao Europa ligu i uveo ga u Ligu prvaka, ali je u tri navrata dobio otkaz. Zadnji u ciparskom Pafosu, koji ga je otpustio 10. svibnja, kolo prije kraja prvenstva nakon poraza od Anorthosisa.

Tomić se dokazao u HNL-u

Goran Tomić dokazao se u Lokomotivi s kojom je 2019. osvojio drugo mjesto prije nego što mu je klub rasprodao čitavu momčadi uoči pretkola Lige prvaka. Ove sezone je njegova Rijeka jedno vrijeme igrala najbolji nogomet, ali je ceh platila zbog loše obrane. No Tomić je i dalje u igri za trofej u četvrtak na Poljudu u finalu Kupa protiv Hajduka.

Ante Čačić preuzeo je Dinamo u teškoj situaciji i odveo ga do naslova prvaka. On bi kratkoročno vjerojatno bio dobro rješenje, no ako se Dinamo odluči za dugoročno rješenje i opet povjerenje da mlađem treneru, onda je Tomić glavni favorit.

 

Pročitajte više