Anonimus je potpisao za Hajduk. Tako je postao traženiji od Ronalda i Messija

Foto: HNK Hajduk Split

YASSINE BENRAHOU (24) je do jučer bio nepoznat čak i onima koji prate francuski nogomet. Malo tko je do tada čuo za marokanskog ofenzivca koji je ove sezone kao prvotimac odigrao tek četiri utakmice za Nimes, najgori klub francuske druge lige.

Do jučer nitko nije znao za Benrahoua, sada je viceprvak Transfermarkta

Međutim, onda se Benrahoua počelo spominjati kao izglednu prinovu Hajduka i anonimus se pretvorio u zvijezdu Transfermarkta. Za to su zaslužni navijači Bilih. Otkako se zavrtjela priča s Benrahouom u Hajduku, ugledni i referentni portal koji detaljno prati učinak igrača te ažurno procjenjuje njihovu vrijednost i koji je najposjećeniji u vrijeme prijelaznog roka, dakle sada, neprestano su opsjedali hajdukovci želeći što više doznati o nepoznatom igraču.

Tako su tamo saznali da Benrahoua Transfermakt procjenjuje na 2.2 milijuna eura i da je ove sezone za Nimes od 19 prvenstvenih igrao tek devet utakmica, od toga samo četiri kao prvotimac. Osam utakmica propustio je zbog zdravstvenih tegoba, točnije pubalgije. 

Invazija hajdukovaca na sajt koji je najpopularniji u ovo vrijeme

Transfermarkt im je otkrio i da je u drugoj francuskoj ligi odigrao 43 utakmice uz skor od 10 golova i devet asistencija, dok u prvoj ligi ima 42 nastupa, dva gola i četiri dodavanja za gol. Osim iza špica može igrati i na krilima, a u Nimes je stigao prije dvije i pol godine iz Bordeauxa uz odštetu od 1.5 milijuna eura. 

Zbog navale hajdukovaca na Transfermarkt dogodilo se još nešto. Yassine Benrahou je od igrača kojeg se mora guglati postao nogometaš čiji je profil drugi najpregledavaniji na Transfermarktu, koji dnevno posjećuju milijuni, posebno, kao što smo naglasili, u vrijeme prijelaznog roka, i u čijoj bazi su milijuni nogometaša.

Zahvaljujući navijačima Hajduka dojučerašnji anonimus srušio Ronalda, Messija i dva neočekivana junaka zimskog prijelaznog roka

Marokanac se prvo zahvaljujući hajdukovcima probio u Top 10, ispred Messija, a onda je za sobom ostavio i Cristiana Ronalda, pa Marcusa Rashforda, zatim iznenađujuću Unitedovu prinovu Wouta Weghorsta, kao i Arnauta Danjumu, aktera najluđeg transfera na zimskoj tržnici nogometaša.

Ispred novog navijača Hajduka je samo jedan igrač

Benrahou je trenutno drugi najtraženiji nogometaš na Transfermarktu. Ispred njega je samo Daniel Mancini (26), argentinski ofenzivac koji je jučer za 3 milijuna eura prešao iz Arisa u Panathinaikos.

Pročitajte više