Ante Ćorić nastupio za klub iz HNL-a u pripremnoj utakmici

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

RUDEŠ je u pripremnoj utakmici izgubio od Rogaške 1:3. Bio je to susret posljednjih klubova prve hrvatske i slovenske lige. Karlo Špeljak u 48. minuti bio je strijelac jedinog gola Rudeša, dok je Nejc Gradišar zabio dva, a Shakeone Satchwell jedan gol za slovenski sastav.

Ante Ćorić nastupio za Rudeš

Za sastav Rudeša nastupio je Ante Ćorić (26) i time, čini se, potvrdio dolazak u najslabiji klub SuperSport HNL-a. Nekadašnji igrač Dinama, Rome i reprezentacije Hrvatske već šest mjeseci je bez kluba, a priča o dolasku u Rudeš pojavila se kada je viđen u društvu Rudešovog predsjednika Josipa Šimunića u blizini klupskog stadiona.

Ćorić je posljednju službenu utakmicu odigrao 22. svibnja 2022., kada je upisao devet minuta u porazu svog Züricha protiv Luzerna. Podsjetimo, bivši veliki talent hrvatskog nogometa nedavno je igrao i na kultnom malonogometnom turniru Kutija šibica u Zagrebu.

Nekadašnji igrač Dinama i Rome bio je jedini strijelac svojeg CB Playa, koji se porazom od SuperSporta (1:3) oprostio od natjecanja. Ćorić je slobodan igrač otkako mu je u srpnju istekao ugovor s Romom.

Ćorić je bio veliki talent hrvatskog nogometa

Bio je svojevrsni nasljednik Alena Halilovića. Prema podacima Transfermarkta, za prvi sastav Dinama između 2014. i 2018. godine upisao je 143 nastupa, zabio 23 pogotka i za još toliko asistirao. Sa zagrebačkim klubom osvojio je četiri hrvatska prvenstva te tri Kupa.

Za Ćorića su se raspitivali najveći klubovi, od kojih je 2018. prihvatio poziv Rome i kao 21-godišnjak otišao u transferu vrijednom šest milijuna eura. U prvoj sezoni upisao je tri nastupa za prvu momčad. Pokazalo se da su to jedine utakmice koje je odigrao za rimski klub.

Vrijedio je deset milijuna eura

Godine je provodio na posudbama u Almeriji i Venlu, zatim slovenskoj Olimpiji, u kojoj je doživio tešku ozljedu ligamenata, s time da je bio član prvog sastava, i na kraju u Zürichu. U švicarskom klubu mu je bilo najbolje jer je odigrao 23 utakmice, upisao gol i dvije asistencije te osvojio naslov prvaka. Švicarci su ga željeli otkupiti na ljeto, no Roma je tražila previše.

Talijanski velikan nije računao na Ćorića u zadnjoj sezoni 2022./2023. koju je, zapravo, proveo bez kluba. Trenirao je individualno i od 1. srpnja postao slobodan igrač. Transfermarkt mu vrijednost trenutno procjenjuje na 300 tisuća eura. Najviše je iznosila krajem 2016. godine - 10 milijuna eura.

Pročitajte više