PFL

Ante Delija nakon pet rundi izgubio u borbi karijere. Pogledajte najbolje trenutke

Foto: Igor Kralj/Pixsell

ANTE DELIJA izgubio je od brazilskog borca Bruna Cappelozze u finalu PFL-ove priredbe te tako propustio osvojiti naslov teškaškog prvaka i novčanu nagradu od milijun dolara. Poražen je odlukom sudaca nakon pet rundi borbe.

Priredba je održana u u Hollywoodu, ali ne u onom u Los Angelesu, gdje se nalazi središte filmske i zabavne industrije, nego u gradu na Floridi, smještenom između Fort Lauderdalea i Miamija.

Brazilac je bolje otvorio borbu

Cappelozza je u borbu krenuo agresivnije nego prvi put i potpuno je dominirao u prvoj rundi. Srušio je Deliju u parter i razbio mu arkadu odmah u prvoj minuti borbe, a u nezgodnom položaju držao ga je sve do 20 sekundi prije kraja prve runde. Delija se tada izvukao i zadao nekoliko udaraca, ali nije uspio više od toga.

U drugoj rundi je bolji bio Delija, koji je sjajno krenuo, udarcima zaljuljao Cappelozzu i onda ga srušio te došao vrlo blizu tome da ga završi. Ipak, Brazilac se othrvao njegovim naletima i drugu polovicu runde proveo u dominantnom položaju u parteru. Treća runda bila je najizjednačenija od svih, oba borca bacila su nekoliko jačih udaraca, a ostatak borbe gledali smo ih u zagrljaju i nastojanjima da sruše protivnika u parter.

Četvrtu rundu ponovno je nešto bolje odradio Delija, koji je uspio srušiti Brazilca i dominirati u parteru, ali ni ovoga puta ne dovoljno dugo i snažno da završi protivnika.

U petoj rundi je Cappelozza bacao udarce bez prestanka i priveo borbu kraju, nakon čega su suci jednoglasnom odlukom upravo njega proglasili kao pobjednika.

 

Cappelozza je nakon borbe otišao do Delije i Stipe Drviša, koji su sjedili uz rub kaveza, i čestitao je hrvatskom borcu na sjajnoj borbi. 

Pročitajte više