Ante Erceg: Hajduk je jedna od najboljih momčadi u Hrvatskoj, ako ne i najbolja

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

ANTE ERCEG je s dva gola najzaslužniji za veliku pobjedu Istre nad Hajdukom (3:0) u 19. kolu SuperSport HNL-a. To je posebno intrigantno jer je Erceg rođeni Splićanin, koji je kratko, ali sjajno igrao za Hajduk. Od ljeta 2016. do siječnja 2018. odigrao je 56 utakmica za Hajduk uz izvrstan učinak od 26 golova i 15 asistencija. 

Što je još važnije, navijače je osvojio borbenošću i zalaganjem. Zato mu je Torcida u ljeto 2017. dodijelila nagradu Hajdučko srce, namijenjenu igračima koji najviše izgaraju za Hajduk. Koliko im je Erceg bio drag, svjedoči da su mu prestižnu nagradu dali nakon što tri godine nije dodijeljena nikome jer je prema mišljenju navijača nitko nije zaslužio. Jednako tako, nakon Ercega je iz istog razloga nikome nisu dali čak četiri godine, sve do prošlog ljeta, kada ju je osvojio Marko Livaja. 

Erceg je, inače, Hajduku zabio i na splitskoj utakmici istih rivala ove sezone, u rujnu prošle godine, koja je završila 2:2. Iako je gol bio jako lijep, nije ga slavio na Poljudu. Sada je pak na Drosini to učinio kod oba gola.

"Bili smo bolji u svakom duelu i pasu"

Nakon utakmice je izjavio: "Prvo bih čestitao svim momcima i ljudima u klubu na ovoj fantastičnoj predstavi koju smo pružili danas. Jednostavno smo bili bolji, ali ne zato što je Hajduk bio loš, Hajduk je prvo poluvrijeme odigrao jako dobro, drugo također. Ali mi smo ukupno bili bolji, imamo dobru ekipu i moralo je doći na naplatu sve što smo dosad radili. Još jednom čestitam svima jer ovo smo zaslužili."

"Znali smo da smo dobri. Znamo što Hajduk predstavlja, Hajduk je jedna od najboljih momčadi u Hrvatskoj, ako ne i najbolja. Mi znamo svoje prednosti, bili smo bolji u svakom duelu i pasu, zaslužena pobjeda i jako važna tri boda. Već u petak nas čeka Varaždin, treba se što prije rekuperati i pokušati pred našom publikom, kojoj ovim putem zahvaljujem na prekrasnoj atmosferi, otići po nova tri boda. Nastavljamo dalje uživati u nogometu", dodao je.

 

Pročitajte više