Ante Vukušić: Ima 19 godina, drzak je i predvodi napad Hajduka

U VELIKOM intervjuu za Index mlada uzdanica splitskog Hajduka Ante Vukušić, koji je iz prve momčadi Bijelih istisnuo iskusnog Ahmada Sharbinija, govorio je o pripremama u Španjolskoj, odlasku trenera Reje, situaciji u Hajduku te svojim željama i planovima.

Kada je prije nešto više od osam mjeseci zabio Dinamu na poljudskom derbiju, nije mladi napadač ni slutio da će mu se život preokrenuti naglavačke te da će od igrača koji je spreman za kaljenje u niželigašima, u nepunih godinu dana, sada figurirati kao prvi napadač splitskog kluba. "Da, puno mi se promijenio život od onog gola Dinamu. Da tada nisam zabio, tko zna gdje bih sada bio i na kojoj bih se posudbi kalio", reći će Ante s osmijehom.

O talijanskom strategu Edoardu Reji i pripremama u Španjolskoj Ante govori samo biranim riječima te objašnjava zašto Hajduk nije blistao od dolaska iskusnog Špace na klupu Hajduka:"Žao mi je što je Reja otišao, dobro smo radili na pripremama, ali bila je to njegova životna prilika koju nije mogao odbiti, tako da mi je teško suditi mu zbog toga."

"Što se tiče priprema i loših posljednjih nastupa u prijateljskim utakmicama, trebate znati kako smo u Španjolskoj igrali protiv europskih ekipa koje su igrale napadački nogomet. Protiv njih je lako igrati, a problemi nastaju kada moramo probijati bunkere. Na tome još moramo puno raditi. Međutim, u glavnini mislim da ne treba previše k srcu uzimati prijateljske utakmice. Mnogi su igrači u njima opušteni, pravo će se stanje stvari vidjeti u nedjelju protiv Belupa", dodao je.

Ante potpisniku ovog teksta ne izgleda kao osoba kojoj je jedini cilj u životu provozati se centrom grada u BMW-u koji će vjerojatno dobiti od menadžera (Siniša Šošo), a što je najvažnije, ima i pozitivnu drskost, koja se da iščitati iz sljedećeg navoda: "Ne želim niti mogu nikoga podcjenjivati, ali papir kaže da sam ja najbolji strijelac Hajduka na pripremama i nema razloga da ne igram u prvoj momčadi".

Pročitajte više