Ante Vukušić tek se vratio u HNL i odmah se teško ozlijedio

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

ANTE VUKUŠIĆ ozlijedio se u utakmici šesnaestine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Grobničana i Varaždina. Vukušićeva momčad prošla je protiv trećeligaša Grobničana tek nakon penala, regularni dio završen je bez golova.

Vukušić, 32-godišnji napadač koji se ovog ljeta vratio u Hrvatsku, u jednom duelu dobio je udarac i slomio dvije kosti u stopalu. Neće ga biti između mjesec i pol i dva mjeseca. Za Varaždin je dosad odigrao 330 minuta i još nije zabio gol.

Vukušić je najbolje igrao u Hajduku, za koji je nastupao od 2009. do 2012. godine. Zabio je 47 golova u 109 nastupa i pogotkom protiv Anderlechta od komentatora Drage Ćosića zaradio nadimak Sinjski Dijamant.

U ljeto 2012. iz Hajduka je otišao u Pescaru za 3.7 milijuna eura. Osmi najskuplji igrač u povijesti Hajduka nakon toga je igrao za Lausanne, Beveren, Fürth, Tosno, Grudziadz i Krško. Nigdje se nije istaknuo sve do prelaska u Olimpiju u ljeto 2019. Sjajno je igrao za ljubljanski klub. U 40 nastupa postigao je 27 i namjestio devet golova. Nakon toga je nanizao još rumunjsku Steauu, talijansku Messinu, Tuzla City iz BiH i srpsku Kolubaru.

Pročitajte više