Anthony Davis u pobjedi Lakersa ostvario sulud učinak kakav još nikad nije zabilježen

Foto: Profimedia

ANTHONY DAVIS odveo je LA Lakerse do devet pobjede u 13 utakmica, 120:109 protiv Minnesote, ostvarivši pritom nevjerojatan statistički učinak kakav još nitko u povijesti najjače lige svijeta nije imao, barem otkako su se 1970-ih počele brojiti ukradene lopte i blokade.

AD je zabio 27 poena, uhvatio 25 skokova, podijelio pet asistencija, ukrao čak sedam lopti i blokirao tri šuta. Prvi je igrač sa službeno zabilježenim takvim brojkama, iako je izvjesno da je Wilt Chamberlain u eri svoje najveće dominacije slične učinke imao vrlo često, samo što nitko nije vodio obrambene statistike.

Davis je imao 10 kombiniranih krađa i blokada, što je također poprilična rijetkost. On je u karijeri sakupio 14 takvih utakmica, a među aktivnim igračima nitko drugi nema više od četiri, koliko su ostvarili Draymond Green i Victor Wembanyama, makar je jasno da će Francuz brzo napredovati na toj listi jer igra tek prvu sezonu.

Sinoć je Davis iskoristio odsustvo ozlijeđenih Minnesotinih centara Rudyja Goberta i Karl-Anthonyja Townsa te školovao njihove visinom i snagom nedorasle zamjene. Lakersi su nakon ove pobjede ostali deveti na Zapadu, ali sa samo pobjedom manje (i tri poraza više) od Phoenixa na šestome mjestu, posljednjem koje direktno vodi u play-off. Minnesota je pala na treće mjesto Zapada.

Pročitajte više