UFC

Anti Deliji propao debi u UFC-u zbog problema s ugovorom

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

NAJBOLJI hrvatski teškaš Ante Delija ovog vikenda ipak neće debitirati u UFC-u zbog problema s ugovorom, potvrdio je Delija u objavama putem društvenih mreža.

Naime, Delija je trebao debitirati protiv jakog Francuza Ciryla Ganea koji je neporažen kao profesionalac, no borba je otkazana jer je PFL, organizacija u kojoj se Delija borio prije UFC-a, Hrvatu produljila ugovor. PFL svake godine organizira turnire u kojima pobjednik u svakoj kategoriji kući nosi milijun dolara. Ipak, sezona ove godine nije održana zbog pandemije pa je Delija vjerovao da je u veljači njegov ugovor istekao.

PFL je iskoristio jednostranu opciju i produljio mu ugovor na još dvije sezone, no Delija smatra kako uvjeti ugovora nisu ispoštovani jer nije dobio nikakav honorar ili odštetu zbog propale sezone. Delija je javio kako se njegov menadžerski tim i odvjetnici bave nepravilnostima u ugovoru, no puno veći je problem to što je najboljem hrvatskom teškašu propao debi u najjačoj MMA organizaciji svijeta.

"Nažalost, dogodilo se ono što nitko od nas nije očekivao. Borba je otkazana zbog administrativnog propusta, naime, nisam dobio raskid ugovora od strane PFL i ta me vijest zatekla kad sam već došao u Abu Dhabi. Kao sportaš, čiji je fokus isključivo na borbi, nisam se bavio logističkim dijelom svog nastupa. Razočaran sam i zateknut zbog cijele ove situacije, imao sam idealnu priliku da nastupam kao co-main borba na eventu u najboljoj organizaciji svijeta, ali što je, tu je. Nadam se da ću uskoro opet u ring. Hvala svima na podršci. Idemo dalje!" napisao je Delija na Instagramu.

 

Pročitajte više