Antolović: Prije pet godina sam u šali govorio kako ću na Anfield, a sada je Liverpool zainteresiran

U RAZGOVORU za Index talentirani vratar Vinkovčana Marijan Antolović, koji je na meti premijerligaških klubova, te predsjednik Cibalije Željko Čulo govore o potencijalnom transferu mladog reprezentativca.

"Naravno da mi godi kada se spominju tako velika imena, ali ništa još konkretno nije došlo u klub, tako da se ne zamaram. Iskreno, ne mogu baš ostati potpuno hladan na sve te medijske natpise i imena klubova koji se spominju. Ipak, ukoliko potpišem za neki klub, to u potpunosti mijenja moj cijeli život, tako da ne mogu ne razmišljati. S druge strane ne opterećujem se previše odlaskom. Mlad sam i ukoliko se to ne realizira ove godine, valjda će sljedeće", rekao je u razgovoru za Index Marijan Antolović, koji kao najboljeg vratara u HNL-u vidi Danijela Subašića.

"Ima nekoliko interesantnih opcija. Sigurno da najviše golicaju maštu ove Tottenhama i Liverpoola. Svjestan sam da tamo ne bih branio, ali bio bih član jakog premijerligaškog kluba i sigurno bih negdje na posudbi branio, bilo to u Francuskoj ili Nizozemskoj. Ne bi ni loša varijanta bila ići u neki manji klub iz liga petica pa braniti standardno. No, o svemu tome valja ipak raspravljati kada i ako dođu ponude", dodao je mladi vratar Cibalije, koji ne krije da od vratara najviše štuje Talijana Gianluigija Buffona.

"Bila je ovo sezona iz snova, a glavni razlog za ostanak ovdje je igrati s klubom u Europi"

U osvrtu na proteklu sezonu Antolović nije krio emocije: "A što pametno reći uopće, bila je to sezona iz snova, kako za mene, tako i za ovaj vinkovački klub. Čestitao bih svim igračima na ovom sjajnom uspjehu. Ako se sjećate, na početku prvenstva svi su nas svrstavali na dno prvenstvene ljestvice, nitko nam nije davao previše šansi, a mi smo na koncu završili kao treća momčad Hrvatske. Što se tiče mojih nastupa, zadovoljan sam, ali znam da u meni ima još rezerve i da mogu još bolje."

"Znate, još kao dijete sanjao sam stati na gol Cibalije, a sada kada se to ostvarilo, samo godinu dana kasnije imam priliku otići u inozemstvo. Sigurno da mi je glavni razlog za ostanak prilika da zaigram s Cibalijom u Europa ligi, nešto što do prije nekoliko godina nitko u Vinkovcima nije mogao ni sanjati", dodao je.

"U mlađim kategorijama reprezentacije nikada nisam dobio pravu šansu"

Kada govorimo o reprezentaciji, Antolović je trenutno član U21 reprezentacije, ali pokraj Kelave nikako da dobije pravu priliku.

"Reprezentacija za mene nije imperativ, već čast, nagrada i tako se želim postaviti. Realno, u mlađim kategorijama nikada nisam dobio pravu priliku, a sada kada sam član mlade reprezentacije, Kelava brani u izvrsnoj formi i nema ga smisla mijenjati. Ukoliko nekim čudom on ne bude mogao braniti, ja sam, naravno, spreman preuzeti odgovornost. Što se tiče A-reprezentacije, sigurno da se u budućnosti otvara jedan prostor, ali tko će dobiti priliku biti među tom trojicom, to je stvarno teško reći. Zato i želim u jači klub da imam jače adute za izbornika", istaknuo je vratar Vinkovčana.

Na koncu Antolović se vratio nekih 4,5 godina u prošlost, prisjetivši se kako je sanjao transfer u Liverpool, a on je sada prema pisanju medija nadomak realizacije.

"Prije nekih 4,5 godina sjedio sam na kavi s prijateljicom iz razreda i pričao o budućnosti. Kada me pitala gdje se vidim za desetak godina, rekao sam iz šale u Liverpoolu. To je za mene poseban klub s najboljim navijačima. Danas, pet godina kasnije, Liverpool je zainteresiran za mene. Pitam se je li to slučajnost", rekao je za kraj Antolović.

Čulo: Za Antolovića tražimo dva milijuna eura, nije nam imperativ njegova prodaja

Predsjednik Cibalije Željko Čulo istaknuo je u razgovoru za Index kako je klub spreman prodati Antolovića, ali da prodaja nije prioritet, već se želi postići zadovoljavajuća cijena.

"U svakom slučaju, ako dođe zanimljiva ponuda i ako budemo zadovoljni, kako mi, tako i igrač, prići ćemo prodaji igrača. Iskreno, očekujemo neki transfer u visini od oko dva milijuna eura. Trenutno se dosta europskih klubova raspituje za Antolovića, ali ništa konkretno nismo dobili. Ovih dana očekujemo pisane ponude", rekao je predsjednik Cibalije Željko Čulo.

"Da, zanima nas prodaja da bismo mogli isplatiti plaće i premije igračima, ali nije nam prioritet jer možemo opstati i bez toga, a uskoro nam dolaze i europske utakmice, koje želimo dočekati u kvalitetnoj postavi. Međutim, i ukoliko prodamo Antolovića, imamo mi kvalitetna rješenja i talentirane mlade vratare koji mogu uskočiti", dodao je.

"Najvažniji za nas je ostanak Stanka Mršića"

Što se tiče ostalih igrača, Čulo ističe kako ima još dosta upita, međutim, najzadovoljniji je što je novi ugovor potpisao trener Stanko Mršić.

"Zaista imamo dosta upita za naše igrače, jer sam plasman u Europu i treće mjesto u HNL-u generiraju veliko zanimanje za igrače pod ugovorom. No, prijelazni rok je tek počeo i ne treba se zamarati. Ipak, želimo u sljedeća dva tjedna znati na koga možemo računati i tko će potpisati novi ugovor, a na kojim mjestima moramo tražiti nove igrače", rekao je predsjednik Cibalije.

"Za nas je najvažnije da je trener Mršić potpisao ugovor. Radi se o jednom od najiskusnijih trenera u HNL-u, a ovo je treća sezona što je rekord jednom treneru od neovisnosti. Na koncu mogu vam obećati da, kako god se rasplela igračka križaljka, nećete gledati ništa slabiju Cibaliju sljedeće sezone", za kraj će Čulo.

Pročitajte više