Antonelli junak Milana, koji i dalje sanja Ligu prvaka

Foto: Getty Images / Guliver Image

NEUGODNI Torino i obilna kiša na San Siru nisu spriječili Milan da upiše 13. pobjedu u talijanskom prvenstvu. Golom Luce Antonellija u 45. minuti momčad Siniše Mihajlovića uspjela je slaviti i produljiti borbu za treće mjesto koje donosi kvalifikacije za Ligu prvaka.

Sastav sa San Sira niti 11. utakmicu zaredom u svim natjecanjima ne zna za poraz, dok će momčad Giampiera Venture još pričekati na pobjedu nad Milanom, protiv kojeg je posljednji put slavio 4. studenog 2001. godine.
 
Honda zatresao gredu, neprecizni Immobile
 
U rasponu od 27. do 35. minute viđene su tri prigode za gol. Dvije za Milan i jedna za Torino. Najprije je Keisuke Honda iz slobodnjaka zatresao gredu s 25 metara, a na drugoj strani Ciro Immobile neprecizno pucao prema golu unatoč ziceru, dok je dobar udarac Giacoma Bonaventure obranio vratar Danielle Padeli.
 
Antonelli zabio drugi gol u sezoni
 
Milan je vršio pritisak u finišu prvog poluvremena i to mu se isplatilo u 45. minuti. Juraj Kucka skočio je nakon ubačaja iz kornera i spustio loptu za Antonellija koji s ruba peterca zabija svoj drugi gol u sezoni i donosi Milanu bitnu pobjedu.
 

Drugo poluvrijeme: Torino igrao, Milan prijetio
 
Gosti su krenuli agresivnije u drugom dijelu, no "Rossoneri" su ti koji su prijetili iz kontranapada. U 57. je udarac Bonaventure otišao pokraj vratnice, dok je dvije minute kasnije Carlos Bacca zabio glavom, ali je pogodak Kolumbijca opravdano poništen zbog zaleđa.
 
Do kraja susreta Milan je bez problema cijedio vrijeme i zadržao vodstvo, te prišao gradskom rivalu Interu na samo bod zaostatka, ali uz utakmicu više.
 
 

Pročitajte više