Argentinske novine: Protivnik nam je Hrvatska, a ne sudac

Foto: EPA-EFE

HRVATSKA REPREZENTACIJA igrat će protiv Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva. Momčad Zlatka Dalića za svoje će se drugo uzastopno finale boriti u utorak, 13. prosinca, od 20 sati po našem vremenu. Argentina je favorit po kladionicama, a njihovi mediji uoči utakmice pokušavaju fokus sa suđenja skrenuti na Hrvatsku. 

List Diario Ole objavio je tekst svog novinara Jorgea Marija Trasmontea pod naslovom "Protivnik nam je Hrvatska, a ne sudac" u kojem stoji: "Argentina ne smije misliti o sucu već se skoncentrirati na utakmicu. Poslije Messijevih pritužbi na Mateua Lahoza dodijeljen nam je Talijan Orsato, koji nam je već sudio u pobjedi protiv Meksika."

Podsjetimo, španjolski sudac Antonio Mateu Lahoz poslan je kući i više neće suditi na ovom Svjetskom prvenstvu nakon što je bio zadužen za četvrtfinalnu utakmicu Nizozemske i Argentine. Napeta utakmica završila je s 2:2 u prvih 90 minuta i otišla je u produžetke, a kasnije i do raspucavanja penala.

U njemu su bolji bili Argentinci, ali susret su najviše obilježile tenzije na terenu i izvan njega. Čini se da FIFA za to krivi Lahoza koji je podijelio čak 15 žutih kartona i prema mnogima vrlo slabo kontrolirao utakmicu i neadekvatno disciplinirao igrače.  

 

Pročitajte više