Arijan Ademi dirnut: Duje hvala ti, znam da nisam sam

Foto: Hina

HRVATSKA je u utorak navečer u Belfastu deklasirala Sjevernu Irsku, a utakmicu na sjevernom dijelu ''Zelenog otoka'' cijeli će život pamtiti Duje Čop.
 
Napadač Sportinga zabio je svoj prvijenac u dresu Hrvatske, a najdraži gol u životu prilikom razgovora s novinarom Tomislavom Gabelićem posvetio je obitelji, djevojci Ani te najboljem prijatelju i bivšem suigraču Arijanu Ademiju.
 
Podsjetimo, Ademi je suspendiran na četiri godine zbog pada na dopinškom testiranju nakon utakmice protiv Arsenala u Ligi prvaka prošle sezone. 
 
U svopjoj obrani Ademi i Dinamo tvrde da nije bilo namjere te da se zabranjena supstanca našla u jednom od suplemenata. UEFA je odbacila žalbu i slučaj je završio na CAS-u dok Ademi razrješenje slučaja čeka izvan profesionalnog nogometa igrajući s amaterima. 
 
Nakon žalbe Dinama, UEFA-ina Disciplinska komisija potvrdila je kaznu, pa je Ademiju preostala tek borba na Sportskom arbitražnom sudu (CAS). Ovih dana se čeka konačna presuda.
 
Nakon što smo vidjeli Čopovu emotivnu izjavu nakon gola Irskoj, nazvali smo Ademija i iznenadili ga. 
 
''Molim? Zatečen sam. Nisam imao pojma da je to rekao. Čuli smo se nakon utakmice, čestitao sam mu na sjajnoj igri i golu, ali nije mi ništa rekao. Dirnut sam, ali stvarno. Predivno je kad čuješ da te prijatelji nisu zaboravili, kako misle na tebe. Znam da nisam sam. Hvala mu, od srca'', pomalo zbunjen nam se javio Ademi, a onda je u kratkim crtama prokomentirao pobjedu Hrvatske u Belfastu:
 
''Momci su odigrali fantastično. Svaka im čast. Znao sam da su vrhunski, ali opet sam ostao iznenađen da su toliko dobri. Sve su to mladi momci, klinci, a tako genijalni igrači. Kramarić je pokazao da je klasa, ali to nije iznenađenje. Oduševili su me Jedvaj, Rog, Mitrović, Bradarić… Odigrali su kao da imaju 100 utakmica za reprezentaciju u nogama. Hrvatska nije svjesna kakvo bogatstvo ima. Kad stariji igrači odu, dolaze oni, a sve igračine.''
 
Kramarić je odigrao čudesnu utakmicu. Misliš li da bi trebao dobiti zapaženiju ulogu u reprezentaciji?
 
''Naravno da mislim to. Jučer je valjda svima dokazao o kakvoj se klasi radi. Krama može igrati sve. Desno krilo, lijevo, veznog, polušpicu. Gdje god ga staviš, jednako je odličan. Ali, izdvojio bih i Čopa. Mislim da bi i on trebao dobiti više povjerenja od izbornika Čačića. Ne govorim to zato što smo najbolji prijatelji. Ako ste gledali utakmicu u Finskoj, onda vam je jasno o čemu pričam.''
 
Kakvo je tvoje stanje? Ima li nekih novih informacija?
 
''Čekam. Treniram i čekam. To je to.''
 
Čujem da si odličan tenisač i da kondiciju nabijaš s reketom u ruci?
 
''Istina. Svaki dan igram tenis. I znaš što, dobar sam. Opasan, ha-ha.''
 
Tvoj Šibenik je prošle sezone bio na korak do prve lige, a sad se grčevito bori za ostanak u drugoj. Pratiš li što se događa u klubu?
 
''Pratim i jako mi je žao. Nisam baš do kraja upućen u detalje, ali nadam se da će se problemi uspjeti riješiti i da ćemo Šibenik opet gledati u društvu najboljih.''
 

Pročitajte više