Aris: Izborili smo nulu protiv Cityja za kojeg igraju Messi, Rooney, Drogba, Kaka, Zlatan....

NEVJEROJATAN propust napravili su službenici grčkog Arisa uoči utakmice šesnaestine finala Europa lige protiv Manchester Cityja.

U solunskom su klubu odlučili napraviti službenu brošuru za utakmicu, a u tu svrhu su na internetu potražili skupnu fotografiju momčadi Manchester Cityja. I pronašli su je u konačnici, ali City je na njoj u "malo" proširenom sastavu. Točnije, uz aktualne članove momčadi i trenera Roberta Mancinija, na slici poziraju i Lionel Messi, Zlatan Ibrahimović, Wayne Rooney, Didier Drogba, Fernando Torres, Kaka, Gianluigi Buffon...

Nevjerojatno, ali istinito, nitko u Arisu to nije primijetio i brošura je ugledala svjetlo dana. Nije ih zbunilo čak ni to što je na fotografiji nepoznati humoristični lik u šarenoj majici i s kapom i naočalama na glavi. Štoviše, ljubazno su podijelili brošuru i čelnicima Cityja koji su uz smijeh upozorili grčke kolega ne pogrešku. Osramoćeni domaćini odmah su stopirali podjelu preostalih programa.

Ispostavilo se da su u Arisu uzeli fotomontažu koja je ovog ljeta objavljena u šaljivoj rubrici Guardiana. Prije početka sezone u Premiershipu, pred čitatelje su postavili zadatak da fotomontažom dočaraju očekivanja od klubova i igrača. Izvjesni Andy Smith inspiraciju je pronašao u manijakalnom trošenju Manchester Cityja i dovođenju svih mogućih zvijezda, pa je na klupski portret umetnuo i one koje Cityi (još) nije uspio dovesti. Smith je tada dobio prvu nagradu - bon od 100 funti za klađenje, a sada je njegova montaža postigla i međunarodnu slavu, jer informaciju o Arisovom gafu prenijeli su svi svjetski mediji.

Pročitajte više