Armadi zabranjeno unijeti poruku na Maksimir. Evo što je pisalo na njoj

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

DINAMO je u nedjelju pogotkom Frana Brodića s 11 metara u 95. minuti pobijedio Rijeku u derbiju 24. kola SuperSport HNL-a. Rijeka je ostala prva i ima 50 bodova. Drugi Hajduk ima 49, dok je Dinamo sada treći s 47 bodova, uz utakmicu manje.

Derbi se igrao na Maksimiru, gdje je stiglo puno pripadnika riječke navijačke skupine Armada, kojoj je bilo zabranjeno na stadion unijeti transparente s porukom. Poruka je glasila: "20+ ukradenih titula kasnije, ekipa pokušava skinuti ljagu s imena mafije. Jedna lasta ne čini proljeće, za čisti Dinamo treba vam bar stoljeće."

Armada pjevala "Umri, Livaja"

Podsjetimo, oko 2000 navijača Rijeke bilo je na gostovanju u Zagrebu, a velik dio tradicionalno je stigao tzv. Bijelim vlakom. Riječki klub bio je zatražio od Dinama još ulaznica, ali ga je vodstvo modrog kluba odbilo.

Osim toga, tijekom televizijske emisije koja je išla uživo s Maksimira prije utakmice moglo se čuti kako Armada pjeva "Umri, Livaja" nakon što je na stadionu puštena pjesma Freed from Desire na koju se i ranije u Rijeci pjevao isti sporan stih. 

Pročitajte više