Armani ne odustaje od Gordona, mladi Amerikanac želi ostati u Ciboni



TALIJANSKI mediji i dalje pišu kako je Jamont Gordon vrlo blizu Armanija iz Milana, koji ga želi dovesti kao pojačanje za doigravanje talijanskog prvenstva. No Jamontu se ne ide iz Cibone iako plaću nije dobio od prosinca.

U razgovoru za Jutarnji list Gordon je rekao kako će iz poštovanja prema treneru i suigračima ostati do kraja sezone. Sviđa mu se u Zagrebu, a metode trenera Perasovića mu odgovaraju. Jamont se pokazao vrlo strpljivim i lojalnim igračem, neki su u prošlosti znali tražiti raskide ugovora nakon što bi im plaća kasnila oko tjedan dana.

Trener Perasović prošlog je tjedna istaknuo kako ne zna hoće li uopće imati momčad za Final Four, u klubu traže sredstva za isplatu igrača, no to ide presporo. Ipak, lijepa sportska priča koja prati Cibonu, dobri rezultati u Europi, velika minutaža i uloga vođe Cibone odgovaraju Gordonu. Mladić kao da se povodi za onom "nije u šoldima sve" te obećava kako će završiti sezonu među Vukovima.

Menadžer mu je već savjetovao odlazak, a talijanski mediji i dalje Jamonta najavljuju kao pojačanje pred play off. On je štrajkao krajem tjedna, propustio treninge u četvrtak i petak, pa rekao kako neće više štrajkati iz poštovanja prema okolini. Zaista je pohvalno da Gordon ima razumijevanja u teškim trenucima za klub. Njegov bi odlazak jako oslabio Cibonu, no kako sad stvari stoje, Jamont će voditi Vukove u Areni u završnici NLB lige.

Volio bi on i ostati ako se riješi financijska situacija, no u to je ipak teško vjerovati. Nesposobna Uprava Cibone uopće se ne nada takvom raspletu, tamo misle na način "naći ćemo novog Amerikanca ako ovaj ode" i koncentriraju se na zadržavanje mladih Hrvata. Hoće li zadržati bilo koga, tek će se vidjeti, sudeći prema sadašnjem stanju, otići će svi...

Pročitajte više