hr klubovi u europi

Armenci Hajdukovi spasitelji. Izbacili su jednog, a mogli bi i drugog nositelja

Foto: Pixsell

HAJDUK, Rijeka i Osijek sljedećeg četvrtka igraju prve utakmice 2. pretkola Konferencijske lige. Rijeka će igrati protiv pobjednika susreta Gzira - Saint Julia, Osijek gostuje kod Pogona, a Hajduk je domaćin Tobolu.

Prođu li ova tri hrvatska kluba u 3. pretkolo, tamo će nositelj sigurno biti Rijeka, a, zahvaljujući današnjim rezultatimam tamo bi se mogao naći i Hajduk, dok Osijek nema nikakve šanse.

Hajduku je veliku uslugu napravio armenski Ararat, koji je u uzvratnoj utakmici 1. pretkola danas pobijedio MOL 2:0 te s ukupnih 3:1 izbacio Mađare, koji su imali zajamčen status nositelja u eventualnom 3. pretkolu. Sad Hajduk od statusa nositelja u eventualnom 3. pretkolu dijeli samo jedno mjesto, odnosno treba mu da danas ispadne jedan od nositelja kako bi se Hajduk ugurao među nositelje.

Stoga će Splićani večeras navijati za latvijsku Valmieru protiv litvanske Suduve odnosno za drugi armenski klub, Urartu, koji bi mogao izbaciti nositelja Maribor. Slovenci od 18 sati u gostima kod Urartua brane 1:0 iz prve utakmice, dok Suduva u isto vrijeme gostuje kod Valmiere. Litvanci brane 2:1 iz prve utakmice, a Valmiera je prema kladionicama lagani favorit u večerašnjoj utakmici.

Ispadnu li Suduva ili Maribor, Hajduk će u 3. pretkolu biti nositelj. Naravno, ako prođe Tobol.

Pročitajte više