KINESKA LIGA

Arnautović: Nisam trenirao, jeo sam smeće i pio Coca-Colu i Fantu

Foto: Screenshot

MARKO ARNAUTOVIĆ je u kineski Shanghai otišao prošlog ljeta iz West Hama za 25 milijuna eura.

Trebalo mu je neko vrijeme da se privikne na uvjete u Kini, ali u zadnje vrijeme igra odlično te je za novi klub u 23 utakmice upisao 14 golova i četiri asistencije.

Ove sezone je u prvih osam kola zabio četiri gola, a bio je strijelac i u kvalifikacijama za azijsku Ligu prvaka. No, iako je sad u odličnoj formi, 31-godišnji austrijski reprezentativac mučio se s prilagodbom na novu sredinu.

"Prvo su mi trebala tri tjedna da se priviknem na vremensku razliku. Išao bih spavati u 6 ili 7 ujutro, budio bih se oko 3 popodne i onda bih išao na trening. Opet bih bio budan čitavu noć i jeo bih u krivo vrijeme", rekao je Arnautović u jednom intervjuu i nastavio:

"Nisam uopće ozbiljno shvatio ovu ligu. Nisam trenirao, nisam pazio na svoje tijelo, žderao sam smeće i pio Coca-Colu, Fantu i ostale gazirane sokove. S takvim pristupom nisam mogao uspjeti u Kini jer je to vrlo teška liga. Promijenio sam način života i sad sam potpuno koncentriran na svoj posao. Želim ovdje osvajati titule i želim ostaviti trag. Da bih to uspio, moram biti bolji iz dana u dan jer drukčije ne možeš uspjeti u Kini", zaključio je.

Prije nego što je otišao u Shanghai, Arnautović je igrao u bečkoj Austriji, Twenteu, Interu, Werderu, Stokeu i West Hamu. Za austrijsku reprezentaciju zabio je 26 golova u 85 utakmica.

Pročitajte više