Arsenal je odustao od Josipa Šutala?

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

JOSIP ŠUTALO je na tržištu najzanimljiviji igrač iz Dinamove svlačionice i teško je očekivati da će i sljedeće sezone biti u Maksimiru. Sjajni 23-godišnji stoper i prošle godine se spominjao u kontekstu izlaznog transfera, pričalo se o interesu Lazija i Leipziga, a već neko vrijeme piše se da je Šutalo na meti Arsenala.

Kako smo ranije pisali, iako još nisu poslali službenu ponudu, Englezi su kontaktirali Dinamo i izrazili svoj veliki interes za hrvatskog reprezentativca. Dinamo za svojeg stopera očekuje ponudu od oko 20 milijuna eura, u što bi bili uračunati odšteta i bonusi, kao što je bilo u slučaju Danija Olma i Joška Gvardiola. Arsenalu taj novac nije prevelik problem, ali službene ponude i dalje nema.

Mikel Arteta bi sa Šutalom dobio igrača koji u nogama ima više od 30 europskih utakmica i postao je standardni hrvatski reprezentativac, a platio bi ga puno manje nego što bi platio neke stopere iz Premier lige. Šutalu bi konkurencija bili nekadašnji Dinamov igrač na posudbi Gabriel te Rob Holding i prečesto ozlijeđeni Saliba.

Englezi donose novosti

Ipak, danas su iz Engleske stigle informacije koje idu u potpuno suprotnom smjeru od ovog. Naime, Guardian je danas objavio tekst u kojem donosi novosti vezane uz Arsenalovu potragu za stoperom. Šutalo se ne spominje, ali se zato ističe da je Mohamed Simakan iz RB Leipziga trenutno glavna i jedina meta.

Francuski stoper ima 23 godine, baš kao i Šutalo, ali bi koštao možda i dvostruko više. Engleski medij navodi kako bi Arsenal pristao i na takvu odštetu jer se Arteti jako sviđa način na koji Gvardiolov suigrač igra s loptom u nogama. Smatra da bi s njim dobio opcije u obrani koje dosad nije imao.

Ako su ovi navodi Guardiana točni, a radi se o mediju koji je inače prilično precizan i dobro informiran, to znači da je Arsenal odustao od Šutala i da će Dinamo, ako želi prodati svog najskupljeg igrača u ovom roku, morati tražiti nove imućne kupce.

Pročitajte više