Arsenal mu je povećao plaću s 400 na 10.000 funti. Tu je počeo njegov pad

Foto: EPA

DANSKI napadač Nicklas Bendtner (36) prije 15-ak je godina bio jedan od najvećih svjetskih nogometnih talenata. Igrao je za Arsenal, koji ga je poslao na posudbu u Birmingham kako bi se priviknuo na intenzitet engleskog nogometa. Bendtner je odlično reagirao, zabio je 13 golova u sezoni i sedam puta asistirao.

Bio je s 20 godina spreman zaigrati u najjačoj ligi na svijetu. No prevelika očekivanja i brz put do slave sputali su ga da ispuni svoj potencijal. Bendtner je volio provode i alkohol, a povratkom u Arsenal s posudbe dobio je i ogromnu plaću - 10 tisuća eura tjedno. U Birminghamu je imao tek 400 funti.

"Nije bilo nikoga tko bi me držao u redu"

"Kad se stvari kreću tako brzo kao što su se kretale u mojoj karijeri, morate imati nekoga tko će vas držati u redu. Ali svi su me jednostavno puštali da radim što hoću. Nitko mi nije znao reći 'ne', nitko me nije kažnjavao znao sam d nisam tamo gdje sam trebao biti. Ja imam takvu osobnost da volim isprobavati nove stvari", ispričao je Bendtner u dokumentarcu koji je nedavno izašao.

Danac je u svojoj karijeri pokazao znakove ogromnog talenta, no dojam je da nikad nije postao ono što je mogao. za Arsenal je zabio respektabilnih 47 pogodaka u 171 utakmici. Igrao je još za Rosenborg, Wolfsburg, Nottingham Forest, Juventus i Kopenhagen. Odličan je bio u danskoj reprezentaciji, za koju je zabio 30 golova u 81 nastupu. U nogometnu je mirovinu otišao 2020. godine.

Pročitajte više