premiership

Arsenal se raspada, a jedan podatak najbolje oslikava kaos u tom klubu

Foto: Getty Images/Guliver Image

ARSENAL je sinoć u 14. kolu Premiershipa izgubio u gostima kod Evertona 2:1 i tako i sedmu utakmicu zaredom završio bez pobjede.

Momčad Mikela Artete potpuno se raspada te se trenutačno nalazi na 15. mjestu sa samo četiri boda više i dvije utakmice više od zone ispadanja.

Everton je poveo nesretnim autogolom Roba Holdinga u 22. minuti, a Arsenal je izjednačio u 35. Pepeovim golom iz penala. Pobjedu Evertonu donio je Yerry Mina krasnim golom glavom iz kornera u 45. minuti.

Dva boda u sedam utakmica

Arsenal je u posljednjih sedam kola osvojio samo dva boda, i to protiv Leedsa i Southamptona. Artetina momčad igra na trenutke negledljiv nogomet, a sad su se nagomilale ozljede pa protiv Evertona nisu mogli igrati Aubameyang i Thomas Partey, dok su Gabriel i Xhaka bili suspendirani zbog crvenih kartona. No pola momčadi nedostajalo je i Carlu Ancelottiju i Evertonu pa to nikako ne može biti opravdanje. 

Iako se u početku činilo da je izveo momčad na pravi put, Arteta se, pišu engleski mediji, u posljednje vrijeme pogubio i navijači sve glasnije zazivaju njegovu smjenu. Neki od njih se žale na činjenicu da U-23 momčad trenutačno igra puno bolje od seniora, a Arteta je u rezerve poslao neke od najskupljih klupskih pojačanja.

Kad je preuzeo momčad, Španjolac je obranu okarakterizirao kao glavni problem u momčadi pa je odmah doveo tri nova stopera. Iz Lillea je stigao bivši Dinamov stoper Gabriel za 26 milijuna eura, Pabla Marija iz Flamenga je platio osam, a William Saliba stigao je iz Saint-Etiennea za 30 milijuna eura. Obrana Arsenala je i dalje najveći problem, no Arteta uopće ne koristi pojačanja koja je skupo platio.

Obrana rezervi skuplja od obrane prve momčadi

Gabriel je standardni član prve momčadi, ali Mari i Saliba se teško ili nikako probijaju u prvu momčad. Arsenalova U-23 momčad je u petak pobijedila Leicester 2:1, a seniori su jučer istim rezultatom izgubili od Evertona.

Navijači su primijetili da je U-23 momčad imala skuplju zadnju liniju od one koja je istrčala protiv Evertona. Za rezerve su u obrani igrali Saliba, Mari i Callum Chambers, koji prema Transfermarktu vrijede 53 milijuna eura, dok je Arteta protiv Evertona u obranu postavio Davida Luiza, Roba Holdinga i Kierana Tierneyja, koji zajedno vrijede čak osam milijuna eura manje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više