Wenger šokirao: Umjesto očajnog Ozila, protiv Bayerna na klupi ostavlja ključnog igrača

Foto: Guliver Image/Getty Images

BAYERN - ARSENAL od 20.45 igraju prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka, a pred minhenski okršaj starih poznanika u LP-u, trener gostiju donio je najblaže rečeno čudnu odluku.

Kako javlja BBC, iako se očekivalo da Wenger konačno na klupu pošalje svilenog Mesuta Ozila koji najčešće očajno igra u ključnim, velikim utakmicama, a u posljednje vrijeme i protiv manjih suparnika ističe se nevidljivošću, njemački Turčin dobit će još jednu priliku u njegovoj domovini.
 
Zato na klupu seli Theo Walcott, za kojeg se očekivalo da igra sigurno na njegovoj poziciji desnog krila, ili da se čak pridruži u špici Alexisu Sanchezu. 

Čileanac će ipak biti jedini Arsenalov napadač u Munchenu, vrlo teškom gostovanju gdje se od Wengera ultimativno traži dobar rezultat jer navijačima je definitivno dosta borbe za četvrto mjesto u Premier League (što im i ove godine preostaje nakon nedavnih poraza od Watforda i Chelseaja) te ispadanja iz Lige prvaka u osmini ili najviše četvrtfinalu. Do ovog drugog jako će teško doći preko Bayerna.
 
A ako pitate navijače, oni će dodati da će jako teško išta napraviti s Wengerom, menadžerom koji bi do kraja ove sezone morao napraviti čudo da zadrži posao.
 
Odluka da po čudo u Munchenu krene bez strijelca 14 golova ove sezone, nikako mu se ne čini pametnom. 

Pročitajte više