TRANSFERI

Arsenalova legenda postaje sportski direktor. Ovo mu je prvo pojačanje

Foto: EPA

VEĆ nekoliko mjeseci čeka se na potvrdu Arsenala da je Edu Gaspar novi sportski direktor kluba. Dosadašnji koordinator za mlade selekcije reprezentacije Brazila vratit će se u svoj bivši klub.

Kako pišu britanski mediji, legendarni Brazilac iz kultne momčadi Nepobjedivih naslijedit će Svena Mislintata, transfer gurua koji je trebao provesti veliku rekonstrukciju londonskog kluba, ali je nakon samo nekoliko mjeseci u sumnjivim okolnostima napustio klub.

Zato Edu ne sjedi skrštenih ruku, već u tišini dovršava svoj prvi posao na Emiratesu. Prema pisanju brazilskog UOL-a, Gunnersi su dogovorili prvo ljetno pojačanje.

Prvo ljetno pojačanje je 17-godišnjak kojeg su već isprobavali United i Barcelona

Iz Ituana dolazi Gabriel Martinelli, 17-godišnjak koji je impresionirao u prvenstvu Sao Paula. U 18 nastupa u svim natjecanjima ovaj mladi napadač postigao je 12 golova i još ih je tri namjestio, a nedavno je bio izabran za najtalentiranijeg nogometaša Paulista prvenstva.

Već je bio na probama u Barceloni i Manchester Unitedu 2017. godine, ali tek sada stiže u Europu na duže staze. Daily Mail špekulira da će Arsenal za brazilskog napadača platiti i do 7,5 milijuna eura.

Dobra vijest za londonski klub je i da će Martinelli prvo sebi srediti talijansku putovnicu kako ne bi u Londonu zauzimao mjesto stranca, odnosno igrača van granica Europske unije.

Mediji tvrde da je Unai Emery impresioniran 17-godišnjakom, ali vrijedi pričekati i vidjeti hoće li odmah u prvu momčad ili će na kaljenje u neki drugi klub.

Pročitajte više