Arteta izabrao najboljeg trenera na svijetu: S njim sam se najviše nasmijao

Foto: EPA

MANCHESTER CITY i Arsenal u nedjelju u 17:30 na stadionu Etihad igraju derbi 30. kola Premier lige. Arsenal i Liverpool imaju po 64 boda te se nalaze na vrhu engleskog prvenstva, dok je City na trećem mjestu s bodom manje. Četvrta Aston Villa već zaostaje sedam odnosno osam bodova, što znači da će vodeći trojac gotovo sigurno do kraja voditi borbu za titulu.

Trener Arsenala Mikel Arteta uoči utakmice održao je konferenciju za medije na kojoj su ga novinari pitali o njegovu odnosu s Guardiolom. Podsjetimo, riječ je o dvojici španjolskih trenera, a Arteta je od 2016. do 2019. bio Guardiolin pomoćnik u Cityju.

"Promijenio se naš odnos, ali ne i moje divljenje i ono što osjećam prema njemu. Po mojem mišljenju, Guardiola je uvjerljivo najbolji trener na svijetu i on je jedan od najboljih ljudi koje sam upoznao u nogometu. S njim sam se najviše nasmijao i zabavljao radeći i to ću zauvijek pamtiti", rekao je Arteta, koji je igračku karijeru završio 2016. u dresu Arsenala.

City je bio prvak pet puta u posljednjih šest sezona

"Dobro ćemo pripremiti utakmicu. Ne mogu promijeniti osjećaje prema drugoj osobi, ali se moram ponašati profesionalno. Radije bih igrao protiv nekoga prema kome nemam takve osjećaje, ali to nije stvar izbora. Obojica želimo pobijediti", dodao je Arteta.

City je dominirao Premier ligom proteklih sezona, pa je tako u šest godina pet puta osvojio naslov, dok je preostali pripao Liverpoolu.

"Podigli su letvicu u ovoj ligi, ali i nogometu općenito, na dosad neviđenu razinu. To je ljepota ovog sporta, tjera te da budeš bolji. Pokušavamo pratiti ritam. Ovo će biti velika utakmica za obje ekipe. Pobijedimo li u gostima, bit će to velik poticaj za dalje. No, još je dug put pred nama", zaključio je Arteta.

Pročitajte više