As: Barcelona daje otkaz Xaviju zbog presice. Evo što je rekao

Foto: Profimedia

Nastavlja se debakl Barcelone. Zbog onoga što je trener Xavi rekao na presici prije nebitne prvenstvene utakmice s odavno ispalom Almerijom, u klubu je, prema pisanju Marce, "krenuo tsunami", a As je daleko konkretniji te piše da je bijesni predsjednik Joan Laporta naložio sportskom direktoru Decu da počne potragu za novim trenerom. Najslušanija radijska postaja Cadena SER se slaže: "Vodstvo Barcelone vrši velik pritisak na Laportu da otpusti Xavija. Trenera je i njegov stožer zamolio da odu iz kluba."

Što je to Xavi rekao da zbog toga leti iz kluba čija je legenda?

Što je Xavi izgovorio da si je tako sredio otkaz, i to samo dva mjeseca nakon što je povukao odluku da sam ode na kraju sezone, donesenu poslije domaće katastrofe od Villarreala, poraza 3:5? Javno je poručio da Barcelona nema novca za natjecanje s Realom i da su nužna pojačanja kako bi to pokušao te je podsjetio navijače da ova Barca nema veze s onom iz trofejne prošlosti: "Navijači moraju razumjeti da ova Barcelona nije ona od prije 25 godina. Prije bi trener Barce došao predsjedniku i rekao: 'Želim ovog igrača, i ovog, i još onog.' Toga više nema. No mi moramo pojačati momčad ako ne želimo da sve ostane kao što je.

"Navijači moraju razumjeti da nismo na razini ostalih vrhunskih klubova"

U suprotnom, bit će nam jako teško boriti se protiv Reala i u Europi. Ne može se napredovati ako ne bude određenih promjena u momčadi. Pokušat ćemo se nositi s Realom. Ipak, smatram da navijači Barcelone moraju razumjeti da je situacija jako teška, posebno u ekonomskom smislu. Nismo na istoj razini kao ostali vrhunski klubovi. Navijači to moraju razumjeti. To ne znači da se nećemo boriti, ali situacija je takva da su nam potrebni stabilnost i vrijeme. Pokušat ćemo sve da se iduće sezone nosimo s Realom."

Laporta je poludio jer je nedavno na sastanku u njegovoj kući Xavi govorio potpuno drugačije

As piše da su na ovo u upravi Barce poludjeli. Ne samo zato što legenda i trener kluba odašilje ovako malodušnu poruku pesimizma, predaje i odustajanja govoreći o novoj sezoni, i to čak tri mjeseca prije nje, nego jer je "Xavi na sastanku u Laportinoj kući govorio potpuno drugačije. Njegovo izlaganje bilo je puno vjere u momčad i sredstva koja ima te je naglasio da je za poboljšanja potrebno tek par lako ostvarivih promjena. Ovakva radikalna promjena u njegovom nastupu, i to javno, izazvala je toliko ogorčenje da Laporta i Deco nisu išli s momčadi jučer u Almeriju niti su bili na utakmici".

Novi udarac na kraju loše sezone Barce

Xavi je prošle sezone vodio Barcelonu do naslova u La Ligi, ali ga ove sezone nije uspio obraniti od Reala. Najveći rival izbacio ga je i u španjolskom Superkupu, a u Kupu kralja ispao je već u četvrtfinalu. U Ligi prvaka eliminiran je u istoj fazi iako je u prvoj utakmici pobijedio kod PSG-a.

Pročitajte više