AS: Bernabeu je pljeskao Modriću, ali on je bio najgori

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ (38) kao kapetan je vodio Real u velikom kiksu, samo remiju (0:0) protiv Rayo Vallecana. No, treneri obje momčadi slažu se da je do izlaska iz igre u 69. minuti bio možda najbolji igrač na terenu. Carlo Ancelotti je rekao da ga je zamijenio nezasluženo, ali da je na to bio prisiljen jer je morao uvesti još jednog napadača (Rodryga), kako bi pokušao probiti začahurene goste.

U tome nije uspio i to, kako otkriva Rayov trener Francisco, upravo zato što je izvukao Modrića: "Pripremili smo se za utakmicu tako da smo detektirali prostore koje će napadati Vinicius i Bellingham i onda smo kontrolirali te koridore. Međutim, Luka Modrić je našao alternativne pravce nadiranja prema našem golu i tako nas je probio. Srećom, zamijenjen je i nakon toga smo igrali bolje."

As je Modrića ocijenio mizernom četvorkom

Međutim, madridski As, drugi najčitaniji sportski dnevnik u Španjolskoj, Modrića je proglasio jednim od dva najgora igrača malog madridskog derbija. As igrače ocjenjuje od 1 do 10, a Modriću je dao neprolaznu četvorku. Tako mizerno ocijenjen je još samo Joselu jer je Realov napadač izvan okvira gola uputio svih pet udaraca.

Ovako je As obrazložio zašto je Modrića istaknuo po lošem: "Ukratko, nestao je, bio je nevidljiv. Nije bilo ničega od njegovih zaštitnih znakova: sjajnih proigravanja između suparničkih linija, driblinga koji ruše koncepciju protivnika ili ponavljanja kojima ih izluđuje. Modrić je odigrao dobar meč, ali od njega se očekuje daleko više. Posebno zato što ne igra od početka u velikim utakmicama i onda mora iskoristiti prilike protiv malih klubova kao što je Rayo. Kada je pozvan da izađe iz igre, teren je napustio vrteći glavom. Uz pljesak Bernabeua, ali razočaran."

Pročitajte više