LEIPZIG - ATLETICO 2:1

Španjolski mediji nahvalili Olma i proglasili ga novom zvijezdom

Foto: Getty Images/Guliver Image

LEIPZIG je sinoć u Lisabonu pobijedio Atletico 2:1 i ušao u polufinale Lige prvaka.

Nijemci su poveli u 51. minuti krasnim golom Danija Olma, koji je zabio glavom na ubačaj Sabitzera, a Atletico je izjednačio preko Joaa Felixa iz penala u 71. minuti. Kad su svi očekivali produžetak, mladi Amerikanac Tyler Adams je u opalio u 88. minuti, a lopta se odbila od Savića, prevarila Oblaka i završila u golu.

Budućnost Španjolske

Rastrčana momčad Leipziga odigrala je odličnu utakmicu i zasluženo prošla u polufinale, gdje će igrati s velikim PSG-om. Španjolski mediji popratili su ispadanje Atletica puni razočaranja, ali su istaknuli Danija Olma kao svijetlu točku za španjolski nogomet.

AS je bivšeg Dinamovog igrača proglasio igračem utakmice. Olmo je jedini koji je dobio tri zvjezdice dok su ostali dobili po dvije i po jednu.

"Odličnu utakmicu odigrala su oba Leipzigova Španjolca, ali Olmo je bio posebno dobar. Njegova borbenost, kvaliteta i strašan osjećaj za prostor bili su velika zagonetka za Atletico koji ga je želio dovesti, ali se nije uspio dogovoriti s Dinamom. Ponovno je pokazao da igra na najvišem nivou i on je budućnost španjolskog nogometa", piše AS.

Poslovično na ocjenama škrti Sport dao je Olmu visoku sedmicu, a samo je još Dayot Upamecano dobio toliko visoku ocjenu. Bilo je i petica u sastavu Leipziga dok je s druge strane Kieran Trippier dobio čak trojku.

Nije ih briga tko je favorit

Njemački klub imat će vrlo težak zadatak u polufinalu protiv PSG-a, ali Olmo se ne boji nikoga.

"Nije nas briga tko je favorit. Mi samo gledamo našu igru i tako će biti i protiv njih. Igramo jako pametno, samo moramo paziti da ne prepustimo protivniku igru kao što smo učinili protiv Atletica nakon što smo poveli. U našoj momčadi nema pojedinaca, igra samo momčad. Svi radimo jedni za druge i samo tako možemo naprijed. Sad ćemo se malo odmoriti, a onda idemo po finale", rekao je Olmo nakon utakmice.

Španjolac je postao drugi igrač ove sezone koji je zabio gol u Ligi prvaka za dva različita kluba. Olmo je bio strijelac na Maksimiru protiv Manchester Cityja, a sad je zabio i za Leipzig. Baš kao i Erling Haland koji je bio hit prvog dijela Lige prvaka u dresu Salzburga, a onda je bio strijelac za Borussiju protiv PSG-a.

Pročitajte više