As: Realov šibenski genij dobio je nasljednika. 34 godine ovo nije uspio nitko

Foto: Profimedia

DRAŽEN PETROVIĆ je od 1989., kada je igrao za Real, držao rekord play-offa španjolskog prvenstva. Cijelo to vrijeme bio je jedini koji je u dvije utakmice doigravanja uspio pogoditi osam trica. Konačno, 34 godine kasnije naslijedio ga je Kyle Guy. Šuter Joventuta vodio je momčad do pobjede upravo kod Reala 93:83 u prvoj utakmici polufinala s 30 poena i osam trica.

Madridski As je izvještaj s utakmice naslovio "Kyle Guy je izjednačio Dražena Petrovića". U tekstu dodaje: "Prvi put od vremena šibenskog genija igrač je u španjolskom play-offu imao dvije utakmice s po osam trica. Veliki Dražen to je uradio 1989., a zanimljivo je kako je Guy izjednačio njegov pothvat samo dan prije 30. godišnjice Petrovićeve smrti."

Dražen je u Real prešao 1988. iz Cibone. Premda je u Madridu bio samo jednu sezonu, ostavio je ogroman trag. Vidi se to i po spomenutom rekordu, koji je držao više od tri desetljeća. Jedino španjolsko prvenstvo koje je igrao završio je kao najbolji strijelac regularnog dijela i doigravanja s prosjekom od 28.2 poena po utakmici.

Guy mu je sada izjednačio rekord trica u play-offu, ali Petrović još uvijek drži rekord po najefikasnijoj utakmici finalne serije s 42 poena. Dražen je s Realom izgubio finale prvenstva protiv Barcelone, ali je zato s 27 poena vodio momčad do trijumfa nad najvećim rivalom u finalu kupa. Osim toga, postigao je čak 62 poena za trijumf u Kupu pobjednika kupova protiv talijanske Caserte. 

Pročitajte više