transferi

AS: Velikan lud za Olmom. Ovo su detalji transfera koji bi mogao srušiti rekord

Foto: Pixsell

ATLETICO MADRID inzistirat će na dovođenju Danija Olma u siječnju.

Tu informaciju objavio je španjolski AS i vijest postavio na naslovnicu svog portala. Samo dan nakon što je Dinamo ispao iz Europe nakon poraza od Manchester Cityja na Maksimiru, u kojem je Olmo zabio fantastičan pogodak, dolazi informacija da sjajnog Španjolca silno želi Diego Simeone.

Madridski klub želio je Dinamovog napadača dovesti još ljetos, ali tada se posao nije finalizirao jer Vitolo nije htio otići iz Atletica. No klub je ostao u kontaktu s Olmovim predstavnicima te je nekoliko puta slao skaute u Zagreb kako bi ga gledali. AS je uvjeren da Atletico misli ozbiljno u namjeri da ga dovede već u siječnju.

Ako ode u Atletico, srušit će rekord HNL-a i Marka Pjacu

Olmo je jučer poslije utakmice izjavio da "nije siguran hoće li ostati u Dinamu i nakon zime" te se osvrnuo na komentare Pepa Guardiole na njega. 

"Što se mene tiče, imam ugovor još godinu dana, igrač sam Dinama i vidjet ćemo hoću li ostati. Guardioli hvala što o meni lijepo govori, ali ni na tu temu nemam više ništa dodati", kazao nam je mladi veznjak s kojim Dinamo namjerava napraviti najveći transfer u povijesti kluba.

Ako se ovaj transfer ostvari i Atletico kupi Olma za minimalno 30 milijuna eura, Španjolac će srušiti rekord HNL-a koji drži Marko Pjaca s transferom iz Dinama u Juventus za 23 milijuna eura.

Guardiola: Svakog dana želimo nove igrače. Olmo je jedan od njih.

Pep Guardiola nije mogao prestati hvaliti Olma uoči utakmice s Dinamom. Nekoliko su ga puta hrvatski novinari pitali za mišljenje o mladom Španjolcu i svaki put je imao samo lijepe riječi. Otišao je toliko daleko te priznao da je Olmo i na radaru engleskog prvaka.

"Mi svakog dana želimo dovesti 100 igrača i Olmo je definitivno jedan od njih", kazao je Guardiola te odao priznanje Dinamovom talentu.

Postoje problemi kao i ljetos

Međutim situacija je kompleksna kao i ljetos, navodi isti izvor. Atletico mora prodati jednog igrača prije nego što dovede novog, a u tu se priču uklapa Lemar te As navodi da bi on mogao biti ključ cijelog transfera. Francuz trenutačno ne uživa veliko povjerenje argentinskog stručnjaka na klupi madridskog kluba, a želja mu je nastupati s reprezentacijom na Euru 2020. pa razmatra opciju odlaska kako bi negdje drugdje imao bolju minutažu. 

Dani Olmo bi bio "savršena zamjena za Lemara jer može igrati na obje strane i na poziciji lažne devetke. Hipotetski i odlazak Vitola bi mogao otključati operaciju Olmo, ali je to puno kompliciranije nego s Lemarom”, piše AS, ističe španjolski list. 

Olmo se želi vratiti u Španjolsku, Dinamo traži 40 milijuna eura.

Zatim pišu da se Olmo želi vratiti u Španjolsku te da Dinamo ne odustaje od 40 milijuna eura koliko traži za svog dragulja. No za razliku od ljetos, sada se ta cijena ne čini previsokom nakon onoga što je Olmo pokazao u međuvremenu. "Činjenica da je Dinamo ispao iz Europe možda ih prisili da uđu u pregovore, ali cijena neće biti manja od 30-35 milijuna eura", piše AS.

Simeone je odobrio transfer, otkriva AS, jer smatra da bi se Olmo savršeno uklopio u njegovu filozofiju. Navode da je Olmo napustio Barceloninu akademiju La Masiju sa 16 godina što je ekstrem, ali da je u Dinamu postao kompletan igrač. 

Dani Olmo, osvježenje za Atletico

Nadalje, As piše da bi 21-godišnji Dani Olmo bio pravo osvježenje za Atletico. "Olmo je postao realnost. Spreman je za svjetski nogomet. Imenovan je najboljim igračem Balkana. Njegova vrijednost ne zavarava. Prema Transfermarktu, porasla je sa 6,5 milijuna eura na 30 milijuna eura", piše AS pa dodaje:

"Ljetos je na Euru za mlade također pokazao puni potencijal. Fabian Ruiz ukrao mu je MVP nagradu prestižnog turnira, ali je Olmo imenovan najboljim igračem finala u kojem je Španjolska pobijedila Njemačku 2:1, a pobjednički je gol postigao upravo Dinamov ofenzivac."

Prednost je što će moći nastupati za Atletico u nokaut fazi Lige prvaka

As ističe da Olmo tu nije stao, već igra sezonu iz snova. Debitirao je za seniorsku reprezentaciju Španjolske i odmah postigao gol protiv Malte. Njegovo ime spominje se po cijeloj Europi, a dolazak na stadion Wanda Metropolitano bio bi pravi korak naprijed za njega, a to je ono što mu nedostaje.

Na kraju pišu da bi Olmo imao pravo nastupa za Atletico u nokaut fazi Lige prvaka iako je ispao s Dinamom u skupinama te to navode kao još jednu prednost pri transferu.

Messi, Kovačić, Willian, Olmo...

Dinamov nevjerojatni Španjolac, osim golčine Cityju na Maksimiru, može se pohvaliti i četvrtim najboljim mjestom po broju uspješnih driblinga u grupnoj fazi Lige prvaka. Olmo je odmah iza Matea Kovačića s 18 uspješnih driblinga koliko ih ima i Dortmundov supertalent Jadon Sancho.

Popis predvodi Lionel Messi s 39 uspješnih driblinga, 27 ima Willian, a onda slijedi Kovačić s 21 kompletiranim driblingom u grupnoj fazi Lige prvaka.

Pročitajte više