TRANSFERI

AS: Veliki preokret u Mandžukićevom transferu. Imperator ga krade Talijanima

Foto: EPA/Index.hr

ŠPANJOLSKI dnevni list AS danas je objavio kako Mario Mandžukić neće postati novim igračem Fiorentine iako su talijanski mediji danima pisali kako je to praktički gotov posao.

Zadnji Mandžukićev gol za Juventus

Nakon što je morao napustiti Juventus, Mandžukić je otišao u katarski Al-Duhail, no tu je neuspješnu epizodu nedavno završio raskidanjem ugovora te je sad slobodan igrač. Zbog toga je zanimljiv brojnim europskim klubovima. 

Commisso ima dovoljno novca za takav posao

Fiorentina, nesumnjivo, ispunjava Mandžukićeve apetite. Financijski ne bi trebalo biti problema jer u klubu je već godinu dana Rocco Commisso, američki milijarder talijanskih korijena koji od Fiorentine želi stvoriti klub za sam talijanski vrh.

Tri milijuna eura po sezoni i dvogodišnji ugovor za gazdu Viola ne predstavlja nikakav problem, a jedan od razloga zbog kojih bi Mandžo mogao put Firence jest i njegov veliki prijatelj Franck Ribery koji je prošloga ljeta stigao iz Bayerna. 

Turska je realnija opcija

Turski mediji bili su prilično glasni posljednjih šest mjeseci glasinama o Mandžukiću u Fenerbahčeu i Galatasarayu, a njihove napise potvrdio je i AS koji piše kako je Galatasaray preuzeo prvo mjesto u toj utrci. Galatin adut je legendarni Imperator Fatih Terim koji Mandžukićevu agresivnu i bespoštednu borbu na terenu obožava godinama.

Najbolje od Mandžukića

Prije utakmice Hrvatske i Turske na Europskom prvenstvu 2016. godine Terim je za tamošnje medije nekoliko puta naglasio da bi, da može uzeti jednog igrača iz hrvatske reprezentacije, bez razmišljanja odabrao Mandžukića.

Galip Ercan Özturk, novinar turskog lista Sözcu, pisao je o tome u vrijeme Eura i istaknuo kako mu je Terim priznao da je ranije htio dovesti Mandžukića, ali mu je bio preskup. Sada to više nije slučaj.

Okolina kakva bi odgovarala ratniku Mandžukiću

Turski fanatizam i pune tribine uz Mandžukićev karakter i strast tvore u startu idealan "match", nešto što već u samoj najavi ima čvrst temelj za neku novu romansu.

Isti izvor dodaje da je problem jedino u Radamelu Falcau kojeg se osvajač Kupa Uefe iz 2000. uporno želi riješiti. U slučaju da dobro unovče sjajnog Kolumbijca, Terim će pokrenuti završni dio "operacije Mandžukić", kako bi fantastičnog hrvatskog napadača doveo u Istanbul.

Turci se nadaju da će Mandžukić pristati jer je sada slobodan nakon raskida s katarskim Al-Duhailom i što prije se želi vratiti jakom europskom nogometu. Galatasaray je klub slavne tradicije s rekordna 22 naslova prvaka i s armijom navijača, što bi Mandžukića moglo natjerati da se preseli u Tursku.

Pročitajte više