Asanović: Pogreške golmana se najočitije vide, Subašiću treba podrška

HAJDUK je odradio prvu utakmicu u Europi nakon šesnaest godina. Na žalost Bilih, doživjeli su poraz od AEK-a u Grčkoj usprkos dobroj predstavi. Igru Hajduka za Index je prokomentirao bivši igrač Hajduka i Panathinaikosa, a danas pomoćnik hrvatskog izbornika Aljoša Asanović.

> Grci nisu pustili Svagušu u svečanu ložu

> Bajević: Hajduku smo mogli zabiti još golova

> Torcida bakljama na policiju, Grci kamenovali splitske autobuse!

> Pukovnik ili pokojnik: Hrabri Hajduk nije uspio preživjeti u Ateni



"Hajduk je prvo poluvrijeme igrao jako dobro, stvarali su prilike i kontrolirali igru, ali početkom drugog poluvremena prepustili su Grcima da preuzmu inicijativu. Teško je igrati u Ateni", rekao je Asanović.

Lijepo je bilo vidjeti da se Hajduk ne brani u gostima, a trener Poklepović uveo je i drugog napadača Duju Čopa

"Hajduk je ekipa koja stalno pokušava igrati prema naprijed. Normalno je da se time otvara prostor protivničkoj momčadi, ali kad bi se tako igralo u kontinuitetu, stvorila bi se igra lijepa za gledatelje. Hajduk je pokazao da može."

Kakav je dojam ostavio hrvatski reprezentativac Danijel Subašić? Mnogi kritiziraju njegovu formu...

"Greške su sastavni dio nogometa. Svi igrači griješe, neki naprave i nekoliko pogrešaka po utakmici, ali tempo igre je takav da se to brzo zaboravi. Osim ako ste vratar. Greške golmana se najočitije vide. Subašić mora shvatiti da je to dio nogometa i na to se mora pripremiti. Bit će na golu već u sljedećoj utakmici i treba mu dati podršku. Ipak je branio odlično ostatak utakmice i obranio penal", rekao je.

Hajduk je sada na posljednjem mjestu skupine bez bodova, kao i Anderlecht koji je istim 3:1 rezultatom izgubio kod kuće od Zenita. AEK je od trojice Hajdukovih protivnika možda i najslabija momčad. Kakve su sada šanse Hajduka da prođe skupinu?

"Tek je odigrano prvo kolo i prerano je za prognoze. Hajduk u sljedećem kolu kod kuće igra s Anderlechtom i nadamo se super igri i super rezultatu. Raditi kalkulacije nakon prve utakmice je nezahvalno. Hajduk samo treba nastaviti s odličnim igrama", zaključio je Asanović.

Pročitajte više