Aspinall se ljuti zbog Miočića, fanovi ga napadaju, odgovorio mu i Stipe

Foto: Profimedia

UNATOČ ozljedi Jona Jonesa, koja je na neodređeno vrijeme odgodila njegov okršaj sa Stipom Miočićem za naslov teškaškog prvaka, UFC je odlučan da se ta borba održi po Jonesovu oporavku. Takav rasplet ne sviđa se Tomu Aspinallu, koji je nakon Jonesove ozljede uskočio u zamjensku borbu i postao privremeni prvak nokautiravši Sergeja Pavloviča za samo 69 sekundi.

Aspinall smatra da bi se on trebao sučeliti s Jonesom, a ne 42-godišnji Miočić, koji se nije borio već tri i pol godine, te je svoje nezadovoljstvo podijelio na društvenoj mreži X.

"Posljednji put kad se Stipe borio GTA: San Andreas upravo je izašao na PS2. Borit će se za naslov apsolutnog teškaškog prvaka, prije mene, koji sam privremeni prvak, aktivan i rangiran na prvome mjestu na svijetu. To me prilično uznemiruje", napisao je 30-godišnji Englez, koji u karijeri ima omjer 14-3.

"Slažem se da je legenda, ali ja sam sebičan"

Jedan mu je fan odgovorio da prestane plakati, da je Miočić legenda koja je u ovom sportu puno duže od njega te da će se uskoro umiroviti, nakon čega će i on dobiti šansu. Aspinall je reagirao vrlo iskreno, odavši usput priznanje Miočiću.

"Slažem se da je legenda. Ali ja sam sebičan i želim dokazati da sam najbolji. Plakat ću ako to želim", napisao je Aspinall.

Javio se i Stipe

Dan kasnije neočekivano se u raspravu uključio i sam Miočić, koji je Aspinallu poručio: "Nikad nisam ja bio uzrok odgode borbe s Jonom. Tome, nakon što uzmem ovu pobjedu, razgovarat ćemo o borbi za ujedinjenje."

Borba Jona Jonesa i Stipe Miočića iščekuje se godinama, otkako je Jones odlučio iz poluteške prijeći u tešku kategoriju, a prvu borbu nakon 2020. imao je u ožujku prošle godine, kad je u prvoj rundi giljotinom svladao Ciryla Ganea.

Nakon toga trebao se boriti s Miočićem 11. studenog, ali je otkazao meč zbog ozljede tetive dva tjedna prije termina. UFC je tada nabrzinu organizirao meč Aspinalla i Pavloviča da spasi priredbu, a Englez na račun te pobjede sada pokušava isforsirati da on postane Jonesov protivnik nakon oporavka.

Pročitajte više