Atalanta bolja od Sampdorije. Pogledajte majstorski gol Lookmana

Foto: EPA-EFE

ATALANTA je u Bergamu u utakmici 20. kola Serie A bez većih problema rezultatom 2:0 slavila protiv Sampdorije. Golove su postigli Danac Joakim Maehle i Nigerijac Ademola Lookman. Lookmanov gol bio je posebna majstorija, a najbolji strijelac Atalante ove sezone zabio ga je nakon driblinga u kojem je loptu provukao s jedne strane suparnika, a on sam prošao s druge.

► KLIKNI OVDJE I OVDJE I POGLEDAJ GOLOVE ATALANTE

Maehle je doveo sastav Gian Piera Gasperinija u 42. minuti. Lijevom bočnom Atalante lijepim je ubačajem asistirao desni bočni, Nizozemac Hans Hateboer. U 57. minuti Lookman je svojim 14. golom u sezoni postavio konačnih 2:0.

Lookman je nekoć važio za velikog talenta Evertona, ali se u Premier ligi nikad nije nametnuo, kao ni u RB Leipzigu, odakle je ljetos za devet milijuna eura stigao u Atalantu i za sada se pokazao kao pun pogodak klupske skaut-službe.

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić ušao je u igru u 68. minuti. Srpski trener Dejan Stanković upisao je treći ligaški poraz u nizu na klupi Sampdorije, ukupno 10. u 14 utakmica. Zona sigurnosti bježi im osam bodova i jasno je da će Stanković imati težak posao u izbjegavanju ispadanja.

 

Pročitajte više