Athletic: Vinicius bi mogao otići iz Reala. Ancelotti: Ne ide on nikamo

Foto: EPA

VINICIUS JUNIOR doživio je brutalne uvrede u posljednjoj utakmici Real Madrida. Na gostovanju kod Valencije rasistički su ga vrijeđali navijači i protivnički igrači, a na kraju utakmice dobio je crveni karton jer je, isprovociran, udario suparničkog igrača.

Real Madrid podnio je kaznenu prijavu protiv navijača koji je brutalno vrijeđao Viniciusa, no krilni napadač Reala, prema pisanju uglednog lista The Athletic, smatra da to nije dovoljno da ga se zaštiti. Brazilac se cijelu sezonu žali da ga s tribina rasistički vrijeđaju navijači, osjeća se nezaštićeno i zbog toga razmišlja da je možda najbolje da napusti Real Madrid, piše The Athletic, navodeći da je informacije dobio iz krugova bliskih brazilskom nogometašu. 

Ancelotti: Real je Vinijeva budućnost

Glasine je pobio trener Reala Carlo Ancelotti. "Vinicius ne razmišlja o odlasku iz Reala. On voli ovaj klub i u njemu želi ostati. Vini zna da je Real Madrid njegova budućnost. Njegova odluka je da ostane jer želi igrati za Real", prenosi Ancelottijeve riječi Fabrizio Romano.

Brazilski krilni napadač jedan je od najboljih nogometaša na svijetu. Ima ugovor s Realom do ljeta 2024. godine. Da ga Real izgubi, bio bi to velik udarac za klub. Ove sezone bio je njegov najopasniji igrač te je u 54 utakmice zabio 23 gola i skupio 21 asistenciju. 

Pročitajte više