Atletico radno u novu godinu: Pojačao se kapetanom najvećeg iznenađenja Primere

Foto: Guliver Image/Getty Images
 
AUGUSTO FERNANDEZ (29), argentinski defenzivni veznjak i dosadašnji kapetan Celte, prvog dana nove godine i zimskog prijelaznog roka prešao je u Atletico uz 6.5 milijuna eura odštete klubu iz Viga.
 
Celta je najugodnije iznenađenje Primere ove sezone, nakon 17 kola drži petu poziciju, samo dva boda udaljena od mjesta koje jamči kvalifikacije za Ligu prvaka, ovim je ostala bez nezamjenjivog člana, vođe momčadi koji je u posljednje tri i pol godine 122 puta nastupio za Celtu uz 10 golova i 12 asistencija. 
 
Fernandez, koji ima i 10 nastupa za reprezentaciju Argentine, za drugolasirani klub La Lige potpisao je na tri i pol godine. "Provjereni je i iskusni igrač koji će našoj vezi donijeti dodatnu kvalitetu. Bit će nam potreban s obzirom da nas očekuje igranje u tri natjecanja." rekao je Jose Caminero, sportski direktor Atletica.

Atleticu će doista dobro doći ovako provjereno pojačanje, jer u konkurenciji je za naslov prvaka, trenutno drugi na tablici sa 38 bodova, koliko ima i vodeća Barcelona, ali s utakmicom manje, a dva boda manje od njih ima treći Real.
 
Novi Fernandezov klub izborio je i plasman u osminu finala Lige prvaka gdje će igrati protiv PSV-a, a u Kupu Kralja ga već za pet dana čeka prva utakmica osmine finala protiv Rayo Vallecana. 

Pročitajte više