Atletico u Kupu kralja izgubio kod Iniestina trećeligaša

SREĆA je za madridski Atletico da se Španjolski nogometni kup igra u formatu dviju utakmica, jer momčad Gregorija Manzana upisala je u četvrtak novi poraz na gostovanju.

Izgubili su nogometaši madridskog kluba, doduše s kombiniranim sastavom, 2:1 kod trećeligaša Albacetea u prvoj utakmici 1/16 finala Kupa kralja.

Poveli su domaći, čiji je novi djelomični vlasnik nedavno postao Andres Iniesta, inače dijete kluba, golom Antonija  de la Callea iz 11-erca u 31. minuti. Do prilike za izjednačenje gosti su došli u 50. minuti kad je domaći branič Miguel Nuñez u kaznenom prostoru srušio Juanfrana Torresa zaradivši pritom i crveni karton. No, Atleticov napadač Adrian Lopez poslao je loptu preko gola.

Atleticov branič Dominguez potom je u 60. minuti dobio crveni karton jer je u kontranapadu, samog u prodoru na golmana, zaustavio strijelca De la Callea. Iz slobodnog udarca Jose Zurdo zabio je za 2-0 vodstvo.

Za promašeni se penal Adrian iskupio u 70. minuti smanjivši na 2:1, tako da će Madriđani 21. ovog mjeseca na svom travnjaku imati lakši posao kako bi dostigli osminu finala.

Igraju na svom Vicente Calderonu Madriđani daleko bolje nego u gostima, gdje su ove sezone, računajući dvoboj s Albaceteom, izgubili šest utakmica u sedam nastupa. Jednom su remizirali.

U drugoj utakmici igranoj u četvrtak Athletic Bilbao imao je više sreće kod drugog trećeligaša, Ovieda. Slavili su Baski 1:0 pobjedu golom De Marcosa u 11. minuti.

 

Kup kralja, 1/16 finala, prve utakmice:

Albacete – Atletico Madrid 2:1 (De la Calle 31-11m, Zurdo 62 / Adrian 70)

Oviedo – Athletic Bilbao 0:1 (De Marcos 11)

Pročitajte više