Atletsko SP za juniore: Paola Borović je osma u troskoku, Lucija Zubčić deveta u skoku u vis

DVIJE su hrvatske atletičarke nastupile u finalima svojih disciplina trećeg dana Svjetskog prvenstva za mlađe juniore u francuskom Lilleu. Paola Borović je zauzela osmo mjesto u troskoku, a Lucija Zubčić deveto u skoku u vis.

Borović je skočila 12.82 m što je centimetar slabije od njezina osobnog rekorda. S takvim je rezultatom, ostvarenim u trećoj seriji, ušla među osam najboljih koji su dobili priliku skakati u dodatne tri serije. Do kraja, međutim, 16-godišnja članica Zadra nije popravila rezultat, a time ni plasman. Zanimljivo, osim prva dva mjesta koja su sjajnim rezultatima osvojile Francuskinja Sokhna Galle (13.62) i Kineskinja Jingyu Li (13.57), situacija u poretku je bila prilično zgusnuta tako da je našu atletičarku samo deset centimetara dijelilo do bronce koju je osvojila Španjolka Ana Peleteiro (12.92).

Lucija Zubčić je s preskočenih 1.70 m bila deveta u skoku u vis. Spomenutu je visinu, kao i početnih 1.65 m, preskočila iz prvog pokušaja, ali na 1.75 je tri puta rušila letvicu. Zlato je osvojila Rumunjka Ligia Grozav (1.87), srebro je nakon pripetavanja s istim rezultatom uzela Ukrajinka Irina Heraščenko, a broncu Jamajčanka Chanice Porter (1.82).

Atletika, SP za mlađe juniore: Radić u finalu skoka u dalj

Pretposljednji dan Svjetskog atletskog prvenstva za mlađe seniore u francuskom Lilleu otvorile su dvije hrvatske predstavnice u kvalifikacijama skoka u dalj. Uspjeh je bio polovičan.

Antonija Radić plasirala se u finale skokom od 5.85 metara. To joj je bilo dovoljno za ukupno 12. mjesto, posljednje koje je vodilo u finale. Djevojka čiji je osobni rekord 6.15 metara u nedjelju će se boriti za medalju.

Društvo joj neće praviti Paola Borović koja je imala neuspješan nastup u kvalifikacijama. U sva je tri pokušaja prestupila i ostala bez rezultata i plasmana premda je s osobnim rekordom od 6.16 metara, skočenim ove godine, imala realne izglede za finale. Nastup u Lilleu tako će pamtiti po jučerašnjem osmom mjestu u troskoku.

Podsjetimo, u subotu poslijepodne će u finalu bacanja kladiva nastupiti Petra Jakeljić.

Pročitajte više