ATP San Jose: Roddick u osmom polufinalu, Istomin ne posustaje

PRVI nositelj ATP turnira u kalifornijskom San Joseu, Amerikanac Andy Roddick, vrlo je tijesno u dva seta pobijedio Čeha Tomaša Berdycha u četvrtfinalnom dvoboju turnira koji se igra na tvrdoj podlozi.

Slavio je Roddick 7-6(5), 7-6(5) u srazu u kojem su odservirana 34 asa. Roddicku je to osmi polufinale u San Joseu. Nastupio je devet puta. Tri je puta došao do naslova. Za finale će se u subotu boriti protiv sunarodnjaka Sama Querreyja, koji je u posljednjem četvrtfinalu dana pobijedio još jednog Amerikanca, Michaela Russella, 6-4, 6-3.

Drugi polufinalni par čine drugi nositelj, Španjolac Fernando Verdasco, i Uzbekistanac Denis Istomin, koji je nakon Tommyja Haasa s turnira izbacio i drugoga najboljeg njemačkog tenisača, Philippa Kohlschreibera. Bilo je 6-1, 1-6, 6-3 za Istomina, koji je tako pobijedio i trećega njemačkog tenisača u četiri posljednja tjedna. Dobio je trenutačno 96. igrač ATP ljestvice u drugom kolu Australian Opena i Michaela Berrera, finalista zagrebačkog ATP turnira prošlog tjedna.

Protiv Verdasca bi također mogao imati šanse jer se Španjolac bori s ozljedom zadnje lože. U svom je četvrtfinalu Verdasco inače pobijedio litavskog kvalifikanta Ricardasa Berankisa 6-3, 7-6(5). Devetnaestgodišnji Litavac prvi je tenisač iz te baltičke zemlje koji je zaigrao u četvrtfinalu jednog ATP turnira.

ATP San Jose, četvrtfinale:

Roddick (1) – Berdych (5) 7-6(5), 7-6(5)

Verdasco (2) – Berankis 6-3, 7-6(5)

Istomin – Kohlschreiber 6-1, 1-6, 6-3

Querrey (7) – Russell 6-4, 6-3

Pročitajte više