Nesreća Emiliana Sale

AUDIO Posljednja Salina glasovna poruka: "Tata, tako sam uplašen"

Screenshot (Youtube)

ARGENTINSKI Clarin je od obitelji Emiliana Sale dobio glasovnu poruku koju je 28-godišnji argentinski nogometaš poslao obitelji iz aviona kojim je letio iz Nantesa za Cardiff.

>>> Potraga za Salom: Pretražena površina veličine Istre, ni traga zrakoplovu

Britanska agencija za civilno zrakoplovstvo objavila je da je kontrola leta u ponedjeljak oko 20 sati izgubila kontakt sa zrakoplovom koji je zadnji put na radaru viđen kod otoka Alderney između Velike Britanije i Francuske, 15 kilometara udaljenog od Normandije. Na letu su bili Sala i pilot. Istražitelji ne vjeruju da su preživjeli ako se zrakoplov srušio u more. U trenutku nestanka aviona valovi su, uz snažne pljuskove, bili visoki oko dva metra. 

U posljednjoj poruci koju je snimio ocu, Sala se žali na avion i boji za svoju sigurnost: 

"Kako ste svi? Ja sam tako umoran. Bio sam u Nantesu i završavao neke stvari i završavao, završavao... Nikad završiti. Sad sam ovdje u avionu koji izgleda kao da će se raspasti i letim za Cardiff jer sutra počinjem s treninzima s novom momčadi. Kako si ti? Ako u sat-sat i pol ne bude vijesti od mene, ne znam hoće li poslati nekoga da me potraži jer me neće moći naći, ali znate... Tako sam preplašen..."

Pročitajte više